Durata: 03 iul. 2019 - 02 oct. 2019
Pret: de la 359 € /pers/sejur

Tunisia

Esențe și savori de dincolo de Mediterană

de la 359 €/pers/sejur

Bucuresti: 01.05-02.10.2019

Cluj Napoca: 12.06-25.09.2019

Arad: 12.06 – 25.09.2019

TARIFUL INCLUDE

 • Transport avion Bucuresti/Arad/Cluj – Tunisia (Enfidha) – Bucuresti/Arad/Cluj;
 • 7 nopţi cazare la hotel de 4*;
 • Mic dejun si cina;
 • Excursie optionala Panoramic City Tour – Sousse/Monastir;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Asistenta turística.*

*Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Tariful nu include

 • Taxele de aeroport 95 euro/persoana;
 • Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno;
 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Alte taxe si cheltuieli personale.
 • Taxa hotel – se plateste la fata locului in functie de hotelul ales (3 dinari/persoana/noapte)

Bonusuri senior voyage club card

* Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.

 BONUS! Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment si beneficiaza de 10% discount la achizitionarea a minim 3 excursii optionale.

* Nu se accepta partaj pentru acest program.

* Excursiile optionale pot suferi modificari iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

* Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

* Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

* Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

* Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

Senior Voyage oferă ca destinație de vacanţă Tunisia.
 • Tunisia este o țară situată în nordul Africii si este cea mai mică țară situată aproape de Munții Atlas. Numele țării provine de la numele capitalei Tunis. Cele mai mari statiuni turistice din Tunisia sunt: Sousse, Hammamet, Monastir, Sfax, insula Djerba, Tozeur (oras-oaza).
 • Pe lista patrimoniului UNESCO au fost incluse urmatoarele obiective culturale sau naturale din Tunisia: amfiteatrul roman de la El Jem, situl arheologic din Cartagina, Medinele din Tunis, Sousse si Kairouan, Parcul National Ichkeul, orasul punic Kerkouane si necropola sa, situl arheologic din Thugga.

Nu ratati excursiile optionale:

Tunis

Orasul Tunis, capitala tarii, este situat în nordul țării în apropiere de lacul Tunis, o lagună joasă, și de golful Tunisului din Marea Mediterană. In centrul orașului se află orașul istoric sau Medina, inclusă in anul 1979 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO; orașul nou s-a extins în timpul periodei colonial franceze. Cartierele orașului se numesc: Le Bardo (cartierul guvernului) unde se află și o serie de muzee  printre care si Muzeul Bardo, cartierul de la Belvédère, El Menzah, Ariana, iar în sud Megrine și Ben Arous. In timpul perioadei coloniale, francezii au construit o stradă magistrală de 10 km lungime și un dig de-a lungul lacului Tunis. Magistrala a fost prelungită ulterior, iar astazi leagă centrul orașului cu portul La Goulette. In nordul portului se află așezările istorice ale Cartaginei (oras întemeiat de fenicieni), Sidi Bou Said, La Marsa și Gammarth.

Sidi Bou Said

Sidi Bou Saïd este un oraș în nordul Tunisiei, situat la 20 km nord-est de capitala țării, un fermecător orășel de litoral așezat pe un deal abrupt, înconjurat pe o parte de Marea Mediterană.Este una din cele mai vechi și renumite stațiuni de pe coasta nord-africană a Mediteranei.  Baronul Rudolf von Ehrlanger construiește aici, in anul 1912, un minunat palat înconjurat de un vast parc, care astăzi adăpostește Centrul muzical mediteranean. Casele din partea veche a orasului combină arhitectura arabă și cea andaluză, orașul fiind numit și micul „paradis alb și albastru” datorită culorilor predominante. În anul 1915 autoritățile coloniale franceze au plasat centrul orașului sub protecție ca monument de istorie și cultură.

Cartagina

Cartagina este capitala statului antic fenician, întemeiată în 814 î.Hr. Aici se pot vizita edificii antice precum Cimitirul Fenician, Băile lui Antonin, Porturile Punice și Muzeul Cartaginei,Medina orașului, cu străzi înguste și case modeste, dar vopsite frumos în culori aprinse și cu fel și fel de mărfuri așezate la intrare. Câteva dintre zidurile și porțile medinei datează încă din secolul VIII, iar Marea Moschee a fost ridicată în secolul IX. Se pot vizita Bazinele Aghlabid, o imensă piscină în care se relaxau vechii conducători ai regiunii și Mausoleul Sidi Sahib, unde se află racla cu osemintele unuia dintre prietenii profetului Mohamed.

Kairouan

Capitala spirituală a Tunisiei, este un important centru de pelerinaj al musulmanilor din întreaga lume. A fost capitala țării până în secolul al XII-lea, când această funcție a fost preluată de Tunis.Centrul vechi Medina din Kairouan (inclusiv moscheile din interiorul Medinei) sunt înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Marea Moschee din Kairouan a fost fondată în anul 670 de către Uqba Oqba Ibn Nafaa, constituind cea mai veche moschee din vestul lumii arabe. Moscheea Sidi Sahab (sau Moscheea Bărbii) cuprinde mormântul lui Abu Zam’a al-Balawî, unul din însoțitorii profetului Mohammed, care a păstrat 3 fire din barba profetului.

El Jem

Aici se află cel mai impresionant sit arheologic antic din Tunisia, Colosseumul Roman El Jem, un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 km, iar piatra a fost adusă de la 30 km distanță. Bine conservat și astăzi, monumentul amintește caracterul efemer al marilor cuceriri istorice.

Tozeur

Cu mii de palmieri, orasul Tozeur este considerat o oază imensă in desert. Nu pierdeți ocazia de a vedea imensa livadă de curmali și să gustați delicioasele fructe. Ne îndreptăm atenţia către Medina Ouled El Hadef, centrul vechi al oraşului care ne impresionează cu structuri alambicate de cărămidă galbenă şi maro, moschei și case cu decorații tradiționale.

Lacul Chott el-Jérid

Este cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2, fiind aşezat în mijlocul Tunisiei, la graniţa cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. Este un loc cu un peisaj fascinant, care-și schimbă culorile odată cu schimbarea poziției soarelui. Admirați și imortalizați nuanțele roz, verde și bleu, care ne dau impresia că am ajuns pe o planetă străină.

Sousse

Sousse este al treilea oraș ca mărime din Tunisia. Este un oraș-statiune cu plaje de vis și cu un centru istoric fascinant. Medina orașului a fost construită în sec. IX,  iar Ribat este cel mai vechi  fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani care au cucerit arabia în sec. VIII. Moscheea impresioneză prin simplitate atât la interior cât şi la exterior, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoara structura principală. Trebuie neapărat să treceţi prin cele două bazaruri principale ale oraşului:  Souq Er Ribba și Souq El Kayed de unde puteți cumpăra cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii. Musée Dar Essid este un veritabil exemplu al frumuseții caselor de secol XIX, ce-i drept, aparținând unor oameni înstăriți. Aici găsim mobilă veche europeană și fațade extravagante, decorate cu mozaicuri andaluze. Orasul este cunoscut si pentru plajele sale late, cu nisip auriu si fin.

Monastir

Este un oras-port situat la 24km de Sousse. Statiunea este renumita pentru plaja sa cu nisip fin, cafenele, restaurante si baruri. Se pot vizita: Cetatea Ribat care gazduieste Muzeul Ali Bourguiba, Moscheea Bourguiba, un mausoleu construit in cinstea presedintelui, Medina (centrul vechi), bazarul.

Hotel Golf Residence 4* (sau similar)

Localizare

Hotelul este situat la 500 m de portul statiunii Port El Kantoui.

Facilitățile camerelor

Camerele au baie proprie (cada sau dus, uscator de par), aer conditionat, telefon, TV satelit (contra cost), minibar, balcon sau terasa.

Facilitățile complexului

Hotelul dispune de o recepție deschisa 24 ore, 2 restaurante: un restaurant principal si un restaurant a’ la carte, 3 baruri, acces internet (contra cost), seif la recepție (contra cost), salon de înfrumusețare, magazine de suveniruri, minimarket, piscină exterioară, piscină pentru copii, teren de joacă, șezlonguri și umbrele gratuite la plaja. Activitati sportive si de animatie: programe de animație, 2 terenuri de tenis, tenis de masă, volei pe plajă, sală de fitness, saună, jacuzzi, masaj, sporturi nautice.

observații

 • NU se accepta partaj.
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au insotitor peste 55 ani, vor plati supliment 50 euro.
 • Tarifele afișate sunt pentru un loc în cameră dublă.
 • Avans obligatoriu la inscriere 100 euro/pers, diferenta de plata pana la 50% a se incasa cu pana la 2 luni inainte de plecare si restul de plata cu 1 luna inainte de plecare.
DATE DE PLECARE  

STANDARD

Loc în DBL 7 nopti

 

STANDARD

Loc în DBL 14 nopti

01.05 – 02.10.2019

(in fiecare miercuri)

359 € 718 €
Supliment SGL 150 € 300 €
Reducere cazare a treia persoana in camera DBL cu pat suplimentar 15 € 30 €
Supliment plecare Cluj Napoca/persoana 10 € 20 €