Durata: 16 mai 2019 - 26 sept. 2019

Insula Thassos – Studio Meandros– Potos

– Self-catering –

  • PLECĂRI CU AUTOCARUL ÎN FIECARE ZI DE MIERCURI
  • INTRARE LA CAZARE ÎN FIECARE ZI DE JOI

 

Ziua 1. CĂTRE GRECIA…

Întâlnire cu reprezentantul agenției la ora 21:30 în București, Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMÂNE (Universitatea Națională de Apărare Carol I) – acces dinspre Bd. Eroilor și plecare la ora 22:00. Se va urma traseul București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Kavala – Insula Thassos.

Ziua 2.THASSOS

În cursul dimineții vom ajunge în Grecia și ne vom îndrepta spre portul Keramoti de unde se va face îmbarcarea pe ferry-boat spre Insula Thassos. După circa 40 minute se ajunge în Insula Thassos, iar în jurul orei 14:00 se va efectua cazarea la Studio Meandros.

Zilele 3 – 8.THASSOS

În aceste zile vă puteți bucura de tot ceea ce vă oferă Insula Thassos. Cu peisajul său unic, predominant muntos, cu mii de ani de istorie pe umeri, “Insula de Smarald” a mării Egee se distinge prin ospitalitatea locuitorilor săi, plajele curate, vinurile alese şi mierea delicioasă. Departe de turismul de masă practicat în alte zone şi alte insule din Grecia, Thassos văîmbie sa-i descoperiţi secretele. Deşi puteţi alege să vă petreceţi toată ziua la plajă, înotând în apele de culoarea smaraldului şi apoi înfruptându-vă din delicioasele preparate culinare, trebuie săştiţi că mai sunt o mulţime de alte activităţi pentru care puteţi opta când vă petreceţi vacanţa în Thassos. Marea calmă este ideală pentru sporturi nautice şi pescuit, în timp ce relieful muntos văîndeamnă să vă aventuraţi în drumeţii pe munţii din jur, precum şi prin numeroasele peşteri neexplorate încă. De asemenea, puteți participa la următoarele excursii opționale:

*Turul insulei Thassos (aproximativ 30 euro/adult, 20 euro/copil 6-11,99 ani): Excursia oferă o incitantă combinație de istorie, tradiție și cultură, toate încadrate într-un peisaj exotic. De-a lungul traseului vom admira sate tradiționale precum Panagia și biserica Fecioarei Maria,vom vizita Mănăstirea Arhanghelului Mihail care oferă o panoramă superbă și unde se păstrează și o parte din Sf. Cui folosit la răstignirea lui Iisus, apoi Aliki unde vizităm ruinele basilicilor și a bisericii creștine, precum și vechea carieră de marmură. Tot în turul insulei veți avea ocazia să vedeți cum se obține uleiul de măsline și vă veți putea îndulci cu mierea de pini specifică insulei Thassos.

*Xanthi-Porto Lagos-Fanari (aproximativ 40 euro/adult, 25 euro/copil 6-11,99 ani): O excursie complexă, care vă dă ocazia de a vizita “Orașul celor 1000 de culori”, Xanthi, având prilejul de a descoperi centrul istoric al orașului, o combinație arhitecturală între biserici bizantine, clădiri neoclasice și moschei turcești, dar totodată și partea modernă a acestuia, călcând pe urmele turcilor care au ajutat la dezvoltarea orașului. După acest tur pietonal și o scurtă pauză în oraș pentru shopping, ne îndreptăm cu autocarul către un sat pescăresc, Porto Lagos, unde vom vizita cele două biserici ce aparțin de Muntele Athos, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Sf. Fecioare Maria, amplasate în lacul Vistonida. Admirăm peisajul din acest parc natural, ca, mai apoi, să ne continuăm drumul spre malul mării în mica și pitoreasca stațiune Fanari, unde vom poposi timp de câteva ore pentru a servi masa sau pentru a ne răcori în apele turcoaz ale Mării Egee.

*Plimbare cu vaporașul (aproximativ 35 euro/adult, 30 euro/copil 6-11,99 ani): Câteva ore de-a lungul coastei, cu opriri în golfulețe frumoase, precum și alte plaje deosebite ale insulei. Imediat ce ieșiți din port vă pregătiți pentru prima oprire, unde amatorilor de pescuit li se vor da unelte speciale cu momeală gata pregătită. Veți servi prânzul legănați de valurile mării, iar restul opririlor le veți petrece înotând și admirând peisajul insulei de smarald.

*Scubadiving: O experiență unică pentru cei ce doresc să cunoască lumea subacvatică și să descopere comorile mării. Programul include instructor autorizat, echipament profesional, training și o amintire de neuitat: un scurt filmuleț sau fotografii în lumea subacvatică.

*Plimbare cu velierul sau catamaranul în jurul insuleiThassos: Această excursie vă oferă o zi de neuitat. Veți descoperi insula cu incredibilele sale plaje unde se poate ajunge doar de pe mare, golfuri extraordinare și veți avea ocazia să înotați în apele turcoaz ale Mării Egee. De asemenea aveți oportunitatea de a alege dintr-o gamă largă de programe pe placul tuturor.

*Sărituri cu parapanta: Vă invităm să trăiți o experiență unică, plină de adrenalină, împreună cu profesioniștii de la Thassos Adventure, aceștia având o experiență de peste 2000 de ore în zborul cu parașuta în tandem și cu o prezență de 13 ani în domeniu.

*Hiking: Pentru cei pasionați de drumeții, vă invităm să explorați insula de smarald, cum nu se poate mai bine și anume pe jos, pășind pe cărările umbrite de pini, alături de un ghid montan calificat.

*Canoe: Pentru iubitorii sporturilor nautice, organizăm din diferite zone ale insulei programe zilnice pe marea Egee într-o canoe, având alături profesioniști.

Ziua 9.CĂTRE ROMÂNIA…

Dimineața se vor elibera camerele la ora 09:00. În cursul după-amiezei se va face îmbarcarea pe ferry-boat pentru a traversa pe continent. După circa 40 minute se ajunge în Keramoti de unde ne vom continua deplasarea spre Seres – Promachonas – Kulata – Sofia – București.

Ziua 10.DIN NOU ACASĂ!

În cursul dimineții, în funcție de trafic, vom sosi în București.

Studio Meandros

REDUCERI PENTRU ÎNSCRIERI TIMPURII
De ce îți recomandăm această cazare? ✓      Camerespațioase;

✓      Studiouloferăprosoape;

✓      Unitate de cazareidealăpentrugrupuri de prieteni;

✓      Dispune de gradinăspaţioasă cu grătar, frumosamenajată.


PROMO ROOMS

până la 28.02.2019 – reducere 50%

(se aplică în cazul achitării unui avans de 50% la înscriere și diferența de 50% până pe 31.03.2019);

 

ULTRA FIRST MINUTE

până la 31.12.2018 – reducere 45%

(se aplică în cazul achitării unui avans de 10% la înscriere, 40% până pe 31.12.2018 și diferența de 50% se achită până pe 31.03.2019);

 

FIRST MINUTE

până la 31.03.2019 – reducere 35%

(se aplică în cazul achitării unui avans de 30% la înscriere, 40% până pe 31.03.2019 și diferența de 30% se achită cu până la 30 de zile înaintea plecării);

 

 

Localizare:

 

Meandros este situat în partea de sud a insulei Thassos, în stațiunea Potos, una dintre cele mai animate stațiuni de pe insulă, la aproximativ 150m față de cea mai apropiată plajă amenajată (umbreleșișezlonguri gratuite, consumația la bar fiindobligatorie). La 20m de studio se află zona cu magazine, taverne şi supermarket-uri.
Descriere: Meandros este un studio standard, format din 6 corpuri înconjurate de o grădină mare și frumos amenajată. Exteriorul alb-albastru al celor 6 clădiri vă integrează imediat în atmosfera specifică Greciei.
Facilităţi unitate de cazare: Studio Meandros are o grădină cu grătar, locpentrudepozitareabagajelorșitoaletăpentruschimbul de serie.Studioul nu oferăparcare.
 

Facilităţi camere:

 

Camerele sunt dotate cu TV LCD, AC contra cost (aprox. 5 €/zi/cameră – se achită la recepţie la check in), Internet Wi-Fi GRATUIT, balcon, baie cu duș, uscător de păr, prosoape, chicinetă utilată (unele camere au chicinetă dublă amplasată pe hol şi se utilizează la comun pentru 2 camere).
Curățenia, schimbarea lenjeriei și a prosoapelor se asigură o dată la mijlocul sejurului.
VACANTA ÎN RATE

până la 31.05.2019– reducere 20%

(se aplică în cazul achitării unui avans de 25% la înscriere, 25% până pe 31.05.2019, 25 % se achită cu până la 60 de zile înainte de plecare și diferența de 25% se achită cu până la 15 zile înainte de plecare);

 

O
B
S
E
R
V
A
Ț
I
I
– Începând cu 1 ianuarie 2018, în Grecia s-a introdus taxa turistică locală, cuprinsă între 0.5-4 EUR/noapte/cameră, diferenţiată în funcție de clasificarea unităţilor de cazare. Taxa se va achita separat de către turişti, la faţa locului;

– Copiii neplătitori NU beneficiază de pat suplimentar (fac excepţie anumite unităţi de cazare);

– Vă recomandăm încheierea asigurării medicale de călătorie şi/sau a unei asigurări storno;

– Check in 14:00 / Check out 09:00;

– Fiecare turist are dreptul la o singură piesă de bagaj la cală;

– Distribuţia locurilor în autocar se face în funcţie de data înscrierii; la retur este posibil ca locurile în autocar să fie diferite faţă de cele ocupate la dus, deoarce pot exista şi rezervări pentru sejururi duble sau, mijlocul de transport alocat să nu fie acelaşi.

– Informarea de plecare va fi disponibilă cu 48 ore înainte de plecare;

– Fiind o cursă charter, debarcarea/îmbarcarea turiştilor la destinaţie se va stabili cu 1 zi înainte de plecare, în funcţie de turiştii înscrişi pe fiecare staţiune.

– În cazul în care turiştii se vor prezenta la cazare într-un număr mai mare de persoane decât cel rezervat iniţial, penalizarea va fi de 100 euro/pers/noapte (prezentarea voucherului la cazare este obligatorie).

REDUCERILE SE APLICĂ LA TARIFUL STANDARD (pachetul de bază fără alte taxe și suplimente)!!!

 

NU SE PERMIT ANULĂRI/MODIFICĂRI, penalizarea fiind de 100% din suma achitată.

 

Reducerile nu se cumulează cu alte oferte speciale și nu se aplică retroactiv pentru rezervările deja confirmate!

__________________________________

 

RECOMANDĂRI HH:

✓   TavernaIatrou – Theologos

✓   TavernaMolos (SkalaPotamia)

✓   TavernaThassianDoukas (Limenas)

✓   Karnagio Beach Bar (Limenas)

✓   TavernaMytos (Limenas)

✓   SatulPanagia – sat tradiționalgrecesc cu străduțepietruiteşirecunoscutpentru mica fabrică de ulei de măsline

✓   Marble Beach – vestitaplajăpremiată cu Blue Flag, formată din pietricele de marmurăsituată in Nord-Estulinsulei


TARIFE cazare 7 nopți/ persoană/ self-catering

Supliment transport autocar dinBucurești60 €/pers., NU este aplicattarifelordintabel.

DATE
check in
LOC ÎN DUBLĂSTANDARD PROMO ROOMS
(*locurilimitate)
-50%
(28.02.2019)
ULTRA FIRST MINUTE
-45%
(31.12.2018)
FIRST MINUTE
-35%
(31.03.2019)
 

VACANȚA ÎN RATE
-20%
(31.05.2019)

 

23.05, 26.09 139 70 76 90 111
30.05, 19.09 165 83 91 107 132
06.06 179 90 98 116 143
13.06, 12.09 199 100 109 129 159
20.06 225 113 124 146 180
27.06, 05.09 249 125 137 162 199
04.07 255 128 140 166 204
11.07, 29.08 269 135 148 175 215
18.07, 15.08, 22.08 295 148 162 192 236
25.07, 01.08, 08.08 309 155 170 201 247
           

 

PREȚUL INCLUDE PREȚUL NU INCLUDE
TRANSPORTINDIVIDUAL *PROGRAM AUTOCAR
 

» 7 nopţicazareînregim self-catering(conform tarifetabel);

» Asistenţă turistică pe perioada sejurului în limba română.

 

» Transport cu autocar clasificatpentrucurseinternaţionale
(se adaugă la tarifele din tabel);

» 7 nopţicazare;

» Asistenţă turistică pe perioada sejurului.

» Bilet ferry-boat Keramoti–Thassos–Keramoti 12 €/persoană (se achită la autocar; include taxa de autocarși de persoană dus-intors + transfer port-cazare-port); copil 0-1,99ani gratuit, copil 3-5,99ani 6 €.

» Asigurareamedicală (aprox. 43 lei/persoană) sauasigurareaTravel (medicală+storno) (aprox. 79 lei/pers.);

» Taxa de stațiune/turistică (se achită la recepție, la check in);

» Taxele de intrare la obiectiveleturisticeșiprogrameleopționale;

» Alte taxe șicheltuieli personale.

SUPLIMENTE

 

» Camera single: 85;

» Demipensiune: 15 € /zi/pers;

» Micdejun: 6 € /zi/pers (la cerere; se serveşte la o tavernădinstaţiune);

» Cina: 10 €/zi/pers. (la cerere; se serveste la o tavernădinstaţiune);

» Locuripreferenţiale autocar (primele 3 banchete): 5 €/pers dacă se achităînagenţie, 10 €/persdaca se achităla autocar;

» Pentrusejur de 14 nopți se achităsupliment transport autocar învaloare de 20 €/pers.

REDUCERI

 

» Copil 0-11,99 ani gratuit, beneficiază de pat în cameră, achită 60 € transport (loc în cameră dublă însoţit de 2 adulţi);

» Al doilea copil 0-11,99 ani achită 50% din tariful de adult la cazare, beneficiază de pat doar copilul plătitor (loc în cameră dublă însoţit de 2 adulţi);

» Copil 12-17,99 aniachită 50% din tariful de adult la cazare, beneficiază de pat în cameră (loc în cameră dublă însoţit de 2 adulţi);

» Pentru loc în TRIPLĂ reducere 20 €/pers din tariful de loc în cameră dublă (valabil doar pentru 3 adulţi plătitori).

» Reducere 5 €/pers pe ultima banchetă în autocar (se aplică doar la ofertele de Early Booking din tabelul de mai sus).

 

TRANSFERURI DIN ȚARĂ

 

Oraşul Loculde îmbarcare Tarif   Oraşul Loculde îmbarcare Tarif
SUCEAVA Hotel Bucovina 40 €   DEVA McDonald’s Gară 35 €
PIATRA NEAMȚ Hotel Central 35 €   SIBIU Benzinăria Mol – Șelimbăr 25 €
IAȘI McDonald’s Gară 40 €   MEDIAȘ Autogară 30 €
ROMAN Gară 30 €   SIGHIȘOARA Magazinul Sigma 30 €
BACĂU ParcareaStadionului Municipal 30 €   TG. MUREȘ Benzinaria Mol – 1 Dec 1918 35 €
FOCȘANI Lukoil – Centru 25 €   BRAȘOV PetromCalea Bucureşti 25 €
BUZĂU McDonald’s Unirea 20 €   SINAIA Gară 20 €
GALAȚI McDonald’s 20 €   CĂMPINA Casa Bucur – Km 92 15 €
BRĂILA HotelTraian 20 €   PLOIEȘTI Petrom – Metro 12 €
CRAIOVA McDonald’s – CaleaBucurești 22 €   RM. VÂLCEA Sala Sporturilor 18 €
SLATINA Autogară 18 €   PITEȘTI McDonald’s Gară 12 €
CONSTANȚA ParcareKaufland – Bd. Brătianu 25 €   BUCUREȘTI Academia Militară Română

 

NOTA:Tarifele de mai sus sunt de persoană și sunt valabile pentru transport dus-întors. Orele de îmbarcare se comunică odată cu transmiterea informării de plecare și pot suferi modificări (timpi de așteptare), în funcție de condițiile de trafic și legăturile de transfer, atât la plecarecâtsi la întoarcere.  Turiștii sunt rugați să se prezinte la locul de întâlnire cu cel puțin 30 de minute înainte de ora stabilită. Grupul NU VA AȘTEPTA turiștii care întârzie la îmbarcare. În funcție de mărimea grupului, transferurile din țară se efectuează cu autoturism, microbuz, minibus sau cu ajutorul firmelor ce efectuează curse de linie!

ATENȚIE – Orașele reprezintă puncte de îmbarcare/debarcare! Traseele pot suferi modificări în funcție de numărul de participanți existenți pe ruta respectivă!

INFO UTILE:

Studio

Studioulreprezintăunitatea de cazareformată din camereduble, triple şi/saucvadruple, care oferăbaieproprieşichicinetăutilatăpentrupreparareamiculuidejunsau a diverse gustări (existăexcepţiiundechicinetaestepoziţionatăînafaracamerei). Camerelestudiourilorsunt, de regulă, maispaţioasefaţă de cele ale unităţilor de cazare standard.

Self-catering (Autogospodărire / Room-Only – doarcazare)

Studioul/vila nu asigurămesele, însă au îndotarechicinetăutilată cu minimulnecesarșioferăposibilitatea de a văpreparadiferitegustări/ceai/cafea. Unitățile care funcționeazăînregim de self-catering, nu asigurăcurățeniapeduratasejurului, ci doar la sosireși la plecare (excepțiefăcândunitățile de cazareundeestespecificataltceva), nu se dauprosoape / cosumabile (săpun, hârtieigienică, saci de gunoi, detergent de vase etc.).

Chicinetă

Bucătărie de micidimensiuni, utilată cu minimulnecesar: chiuvetă, plită (cu maxim 2 ochiuri), frigider/răcitor (frigider de dimensiunimicifărăcongelator), tacâmuri, pahare/căni, oală/ibric. Chicineta NU se poatefolosipentrupreparareamâncărurilorgătite, aceastaesteexclusivpentru a preparacevamai rapid (ceai/cafea, supe instant, legume, paste) înniciuncazpentruprăjelisaupentru a face mâncare care necesitămulttimp de preparareși al căreimirospoatederanjaceilalțituriștiaflațiînunitatea de cazare.Folosireachicineteipentruprăjeli (peşte, carne etc.) este strict INTERZISĂ şioriceabatere de la aceastăregulăpoate fi penalizată de proprietarulunităţii de cazare. Uneleunităţi de cazareasigurăbucătărieexterioară.

Clasificareunitate de cazare

Reprezintă o diferențiere din punct de vedere al calitățiiserviciilorșifacilitățiloroferite.Unitățile de cazaresuntclasificateînfuncție de legislațiațăriiîn care se află. ÎnGrecia, studiourile/vilelesuntclasificateînchei, iarhotelurileșiaparthotelurileîn stele. Numărul de stele/chei, diferăînfuncție de fiecareunitate de cazare.Unitățile de cazare EXCLUSIV Hello Holidays suntvizitateșiverificate de personalulagențieiiarclasificareaacestoraesteconfirmată de agențieînfuncție de serviciileşifacilitățileoferite de acestea, fiindsemnalate cu simbolul“SOARE”.

*Promo Rooms

Camerele din ofertaPromo Roomssuntlimitate ca număr, au perioade de vânzare diferite și beneficiază de reduceri speciale.  Ele oferă aceleași condiții de cazare ca restul camerelor din ofertă doar căînunelesituații pot apăreaanumiteinconveniente cum ar fi: poziționarea în zone nefavorabile (de exemplu: clădirianexe, parter, pecolț, etc.), potaveadimesiunimaimici, fărăbalconsau pot aveavedereaobstrucţionată.