Durata: 8 Zile
Pret: de la 323 € /pers/sejur

SERVICII INCLUSE:

  • transport avion, zbor charter Bucuresti – SAMOS – Bucuresti, compania Blue Air
  • taxele de aeroport (in valoare de 95 EURO/ persoana)
  • 7 nopti cazare si masa conform ofertei
  • transfer aeroport – hotel – aeroport
  • asistenta turistica

NU SUNT INCLUSE:

  • asigurarea medicala (optionala)
  • asigurarea storno (optionala)
  • excursiile optionale
  • taxa turistica, intre 0,5 Euro si 4 Eur/ camera/ zi (se achita de catre clienti direct la receptia hotelului)

TURUL INSULEI – ZONA DE NORD

Acest tur va fi organizat la inceputul sejurului dumneavoastra, dandu-va posibilitatea de a descoperi si vizita diverse zone ale Insulei Samos.

Primul obiectiv al zilei va fi manastirea “Timios Stavros”, aflata in satul Mavradzei, dupa care ne indreptam spre Koumaradei unde vom poposi pentru a vizita cateva ateliere artizanale locale, de ceramica si uleiuri esentiale. Turul continua de la sud spre nordul insulei, indreptandu-ne spre Karlovassi si crama Vakakis pentru o degustare de vinuri locale si un tur demonstrativ (sau alternativ, vizita la muzeul vinului). Pauza de pranz (neinclus) in Potami, unde puteti profita de mare si soare pentru a face plaja la Potami Beach sau puteti face o plimbare pana la cascada Potami. Turul continua cu o oprire in Valea Privighetorilor unde va veti delecta cu o degustare de vin Muscat dulce (inclusa). Ziua va fi completata cu o plimbare in statiunea pitoreasca Kokkari, dupa care va veti intoarce la hotel.

INSULA PATMOS

Ne vom imbarca in portul din Pythagorion pe un ferry catre Insula Patmos, cu plecare la ora 8 dimineata. Durata calatoriei cu feribotul este de aproximativ 2 ore si ½. Dupa sosirea in portul Skala, vom fi intampinati de ghidul local si vom merge cu autocarul catre satul Chora unde vom vizita manastirea Sf. Ioan Teologul si Pestera Apocalipsei (ambele in Patrimoniul Unesco).

Sf. Ioan Teologul a fost exilat in insula Patmos de catre imparatul Domitian in sec I si aici a scris cartea Apocalipsei, cu care se incheie Noul Testament. Manastirea Sf. Ioan care a fost construita in 1088 este asemanatoare unei fortarete. Cele 8 capele ale manastirii sunt frumos impodobite cu fresce, iar printre obiectele expuse in muzeul manastirii se afla si o pictura originala a lui El Greco. Dupa aceasta vizita, ne vom indrepta catre portul Skala unde veti avea timp liber pentru plimbare si cumparaturi pana la 16.00 cand feribotul va pleca spre Pythagorion, Samos.

EFES & KUSADASI – TURCIA

Plecare din portul Pythagorion la ora 8 dimineata cu feribotul catre Kusadasi – Turcia. Inainte de imbarcarea pe feribot se va efectua controlul vamal. Dupa sosirea in Turcia si efectuarea formalitatilor vamale, ne vom intalni cu ghidul local si vom pleca cu autocarul spre situl arheologic din Efes, cel mai impresionant si important sit din zona Mediteranei. Turul ghidat in Efes va dura aproximativ 2 ore si va include obiective precum Teatrul Odeon, Fantana lui Traian, templul lui Adrian, termele Scholastika si impresionanta biblioteca a lui Celsus. Teatrul cel mare, cel mai mare al lumii antice, cu o capacitate de 24.000 de locuri este locul de unde Apostolul Pavel a vorbit multimii.
Dupa acest tur, veti reveni in Kusadasi unde puteti alege intre a vizita cateva magazine artizanale cu produse locale sau timp liber pana la ora 17 cand va fi plecarea spre insula Samos. Sosire in Samos la ora 18.30.
Nota: pentru aceasta excursie este necesar sa aveti la Dumneavoastra pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

CROAZIERA CU PICNIC

Transfer de la hotel in portul din Pythagorion unde ne vom imbarca pe un vaporas (plecare la ora 9.00). Dupa 15-20 minute ne vom opri in apropiere de Posidonio, unde vom putea face o prima baie in mare direct de pe vaporas. In timpul calatoriei vom fi serviti cu vin licoros si fructe. In continuare ne indreptam spre plaja Megali Lakka, situata pe coasta de est a insulei Samos, dotata cu sezlonguri si umbrelute de soare (contra cost). Aici vom putea face baie si plaja si ni se va servi un pranz de tip barbeque, compus din friptura, salata si tzatziki (vinul sau bauturile racoritoare sunt contra cost). Parasim plaja Megali Lakka la ora 16:00 intrucat urmeaza inca o oprire pentru baie, in apropiere de plaja Sideras. Se vor servi fructe si ouzo pe durata calatoriei de retur catre Pythagorion (ora 18.00).

VIZITA DE SEARA IN  KOKKARI

Petreceti o seara deosebita, bucurandu-va de atmosfera animata a vietii insulare grecesti. Transfer de la Pythagorion la Kokkari, unde veti avea cateva ore de timp liber. Transfer de retur in Pythagorion.

 

Pentru tarife actualizate si promotii active, va rugam sa ne solicitati oferta la office@sunnydays.ro