Durata: 30 dec. 2019 - 03 ian. 2020
Pret: de la 310 €/pers/sejur

Revelion Macedonia–Ohrid

Bonus:

31.12.2019Seara festiva de Revelion cu muzica live si distractie pana in zorii zilei, cina bogatasi bauturi locale nelimitate;

01.01.2020Continuam petrecerea de Anul Nou cu cina bogata, bauturi locale nelimitate, muzica live.

 

 

PLECARE: 30.12.2019

ZIUA 1:Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa). Ora 6.00 deplasare pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia -Skopje. Se tranziteaza Bulgaria, cu popas la Sofia, unde va propunem un tur de oras cu autocarul: Biserica Aleksandar Nevskisi, Catedrala Sveta Nedelia, gradina publica a Sofiei, Muzeul de Arheologie, Galeriile Nationale de Arta. Seara, cazare in zona turistica a Macedoniei – Lacul Ohrid, hotel  Aqualina 4* in statiunea Sveti Stefan.www.aqualina.com.mk/en.

Statiunea Sveti Stefan este situate pe malul celui mai vechi lac tectonic european – Orid, unul dintre cele mai mari rezervoare de apă potabilă din Europa. Are o vechime de 4 milioane de ani și se află sub protecția UNESCO.

ZIUA 2: Mic dejun. Excursie optionala le Manastirea Naum situata in punctul cel mai sudic al lacului Ohrid.Renumitul lacas de cult a fost construit în anul 900 de catre Sf. Naum din Ohrid, fratele Sfântului Clement din Ohrid. Biserica este dedicată Adunării Sfintilor Arhangheli. Acesta este primul centru de călugări din Macedonia din perioada Sf. Clement și Sf. Naum (sec. XIX-X10). Mormântul Sfântului Naum este situat pe partea sudică, într-o cameră separată a manastirii. Se spune ca cei care-si sprijina capul pe mormânt, pot auzi batand inima Sf. Naum.Apoi vom face un popas in Golful Oaselor dupa care ne intrepta spre oraselul Struga, populat in majoritate de albanezi, foarte aglomerat, o continua forfota si o atmosfera orientala.

Cazare in statiunea Sveti Stefan – Ohrid 4*.Va invitam la petrecerea dintre ani!

La multi ani 2020 !

Ziua3: Mic dejun. Excursie si plimbare pietonala in  orasul statiune Ohid pentru a admira: zidul de fortificatie al orasului vechi, Amfiteatrul, bazarul vechi, arhitectura traditionala a caselor de pe malul tectonic lacului Orhid  Cazare instatiunea Sveti Stefan –  Ohrid 4*. Seara va invitam sa continuati petrecerea din prima zi a Noului An!

Ziua 4: Mic dejun. Plecare capitalei Macedoniei – Skopje, orasul Maicii Tereza si al Imparatului Iustinian, pentru a vedea – Podul de Piatra (simbol al orasului din sec. XV), vechiul bazar, Cetatea Skopje (din sec. VI), Casa Memoriala a Maicii Tereza, Crucea Mileniului de pe Muntele Vodno.Dupa amiaza, en route popas in zona Matka pentru a  admira peisajul Canionnul Matka sapat de Raul Treska Cazare inSkopje, hotel 4*.

 Ziua 5: Mic dejun. Plecare catre tara, se tranziteaza Bulgaria. Popas la Sofia, unde va propunem un tur de oras cu autocarul: Biserica Aleksandar Nevskisi, Catedrala Sveta Nedelia, gradina publica a Sofiei, Muzeul de Arheologie, Galeriile Nationale de Arta. Seara sosire in Bucuresti.

PRET: 310 Euro/persoana in camera dubla

Pretul include: Pretul nu include:
· transport cu autocar, clasificat iternational;

·3 cazari cu mic dejun si cina in hotel Aqualina4* in Sveti Stefan –Ohrid; www.aqualina.com.mk/en;

· 1 noapte Skopje hotel 4* cu mic dejun;

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

·asigurari (storno, medicala)

·intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

·   Supliment single 90 eur.

·   Excursie Man Naum si Orasul Struga – 25Eur/pers

·   Copii sub 5 ani care stau in camera cu doi adulti au o reducere de 40 eur.

Nota :
Pretul este calculat pentru un grup minim 35 pers. ·Pentru un grup mai mic (25-34 persoane) se va pliti o diferenta de 20 Euro/pers.

Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

·Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.

·Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single.