Durata: 17 apr. 2020 - 22 apr. 2020
Pret: de la 599 € /pers/sejur

PROGRAMUL EXCURSIEI

17 aprilie | BUCURESTI – ISTANBUL

Grup 1 – Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 03:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1042 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 05:50, aterizare la Istanbul la ora 07:05.

Grup 2 – Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:00, aterizare la Istanbul la ora 11:25.

Sosire in Istanbul si transfer in oras. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Muzeul Sfanta Sofia – impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume. Vizita ghidata va va dezvalui povestile adunate in cei aproape 1500 de ani de cand exista si care nu au reusit sa stirbeasca frumusetea bisericii Hagia Sofia, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία); Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete) – cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret – si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru; Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Ultima vizita va fi la Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume.Grand Bazar” dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul http://www.grandhotelgulsoy.com/ (hotelul este excelent situat in cartierul Fatih din centrul vechi al Istanbulului, la 10 minute de mers pe jos de Marele Bazar si de Moscheea Suleymaniye. Hotelul are piscina interioara, o sauna, un hamam, tratamente de masaj si un solar).

18 aprilie | ISTANBUL – INALTA POARTA

Mic dejun. Astazi va propunem un tur cu ghid local prin Istanbulul istoric ce include vizita la „Inalta Poarta”Palatul Topkapi. Construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in secolul al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare  Dupa-amiaza timp liber la dispozitie in care va sugeram o vizita in cartierul Fener (Fanar) unde se afla Biserica Sfantul Gheorghe – catedrala centrala a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Biserica Maicii Domnului din Vlaherne – Blachernae, cel mai important lacas inchinat Maicii Domnului din vechiul Bizant, dupa mareata catedrala Sfanta Sofia, si Muzeul Kariye (fosta Biserica Chora din Constantinopol, ce pastreaza una  dintre cele mai frumoase colectii de fresce si mozaicuri bizantine). Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul.

19 aprilie | ISTANBUL – PUNTEA DINTRE DOUA CONTINENTE

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, Palatul Dolmabahce, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul.

20 aprilie | ISTANBUL –  NEVSEHIR CAPPADOCIA

Grup 1 – Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2004 cu destinatia Nevsehir. Decolare la ora 12:35 si aterizare la ora 14:00. Pornim in aventura noastra vizitand Valea Ilhara. Pe drum ne oprim la orasul subteran Kaymakli – construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Continuam apoi cu un popas la lacul vulcanic Nar Crater – un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre; vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Revenim apoi in Nevsehir si ne indreptam catre hotel. Seara, optional, va invitam sa participati la o Seara Turceasca – un prilej perfect pentru a descoperi in cadrul unei cine (cu bauturi incluse) traditiile si cultura turceasca intr-un show traditional cu muzica live. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

Grup 2 – Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pana la transferul la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2008 cu destinatia Nevsehir. Decolare la ora 17:30 si aterizare la ora 18:55. Transfer la hotel. Seara, optional, va invitam sa participati la o Seara Turceasca – un prilej perfect pentru a descoperi in cadrul unei cine (cu bauturi incluse) traditiile si cultura turceasca intr-un show traditional cu muzica live. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

21 aprilie | CAPPADOCIA

Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la  Zelve – fost oras sapat in stanca si  Pasabag sau Valea Calugarilor – o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

22 aprilie | CAPPADOCIA – ISTANBUL –  BUCURESTI

Am lasat pentru ultima zi poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea in Cappadocia si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun.

Grup 1 – Mic dejun. Zi la dispozitie pentru cumparaturi sau excursii optionale. Dupa-amiaza, transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul de intoarcere in tara. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2009 cu destinatia Istanbul cu decolare la 19:50, aterizare la Istanbul la ora 21:20. Imbarcare pe zborul TK1041 cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 01:05 (a doua zi) si aterizare la Bucuresti la ora 02:25. Sfarsitul pachetului de servicii.

Grup 2 – Mic dejun. Pornim in aventura noastra vizitand Valea Ilhara. Pe drum ne oprim la orasul subteran Kaymakli – construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Continuam apoi cu un popas la lacul vulcanic Nar Crater – un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre; vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Apoi, transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul de intoarcere in tara. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2009 cu destinatia Istanbul cu decolare la 19:50, aterizare la Istanbul la ora 21:20. Imbarcare pe zborul TK1041 cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 01:05 (a doua zi) si aterizare la Bucuresti la ora 02:25. Sfarsitul pachetului de servicii

 

Tarife calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 599 Euro adult loc in camera dubla
 • 549 Euro al treilea adult in camera dubla
 • 499 Euro copil 2-5.99 ani in camera cu 2 adulti
 • 699 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse :

 • Zboruri Bucuresti => Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
 • Zboruri interne Istanbul => Nevsehir => Istanbul, Compania Turkish Aurlines
 • 5 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 4* astfel:
 • 3 nopti la Istanbul, Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar
 • 2 nopti la Nevsehir – Cappadocia, Altinoz Hotel 4* sau similar
 • Demipensiune in Cappadocia (2 cine)
 • PACHET EXCURSII DIN PROGRAM:
  • Tur de oras cu ghid local Istanbul;
  • Tur cu ghid local la Palatul Topkapi;
  • Excursie la Valea Ihlara si orasul subteran Kaymakli;
  • Excursie in Cappadocia
  • Bilete de intrare la: Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli
 • Transferuri cu autocarul aeroport – hotel – aeroport
 • Transport cu autocar local conform itinerariului
 • Ghizi locali in Istanbul si Cappadocia
 • Insotitor roman de grup din partea agentiei

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport & combustibil: 160 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Asigurarea medicala
 • Asigurarea storno
 • Excursiile optionale – Zborul cu balonul cu aer cald se rezerva si se achita doar din tara!! Vom reveni cu tarifele cand acestea vor fi disponibile.
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi : 30 USD (se achita la fata locului insotitorului de grup)

Document de calatorie circuit:

 • Pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.