Durata: 30 nov. 2019 - 05 dec. 2019
Pret: de la 430 € /pers/sejur

PROGRAMUL EXCURSIEI

30 Noiembrie | BUCURESTI – CRACOVIA

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:35 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei LOT LO644 cu destinatia Cracovia, via Varsovia. Decolare la ora 05:35, sosire la Varsovia la ora 06:25. Decolare din Varsovia cu zborul LO3903 la ora 07:30 si sosire la Cracovia la ora 08:25. Intanire cu ghidul local si transfer in oras. Tur de oras Cracovia cu ghid local: Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezistentei Poloniei, resedinta regala inca din sec. 11, reconstruit la inceputul sec.16 in stilul Renasterii si Catedrala Regala.  Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu magazinele de suveniruri si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss; incheiem cu poarta Sf. Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie pentru odihna sau plimbare pietonala cu insotitorul de grup. Cazare hotel Hampton by Hilton Krakow 3*superior sau similar.

01 Decembrie | CRACOVIA – DESCHIDEREA OFICIALA A PIETEI DE CRACIUN DIN KRAKOVIA

Mic dejun. Suntem in Cracovia, considerata de multi „inima Poloniei”. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpul razboaielor mondiale. Tur pietonal cu insotitorul de grup in cartierul evreiesc Kazimierz, care a fost alipit la Cracovia inca din secolul al-XVIII-lea. Vom putea admira cele mai importante monumente ale culturii evreiesti din Cracovia, locurile in care s-au turnat scene din memorabilul film al lui Steven Spielberg – „Lista lui Schindler”, castigator al premiului Oscar, vechea Sinagoga. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Seara o vom petrece la Festivitatile de deschidere a Pietei  de Craciun Cracovia din Rynek Glowny, plină de tarabe, ce ofera ornamente frumoase de Crăciun, meșteșuguri regionale, ceramică, blănuri, figurine mici din înger, făcute din sticlă și lemn, șosete din lână, turtă dulce, vin fiert și bere, mâncăruri calde delicioase tocană, cartofi, și tot ce vă așteptați de la o piata de acest tip. Cazare hotel Hampton by Hilton Krakow 3*superior sau similar.

02 Decembrie | CRACOVIA – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA – WADOWICE

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Optional, excursie la Kalwaria Zebrzydowska  care a devenit, inca din secolul XVII, printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea vizita este la Wadowice – localitatea unde in 1920 s-a nascut Karol Wojtila, devenit in 1978 Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa amiaza, timp liber la Piata de Craciun Cracovia unde daca va fi si zapada veti trai cu siguranta o frumoasa poveste de iarna. Cazare hotel Hampton by Hilton Krakow 3*superior sau similar.

03 Decembrie | CRACOVIA – KATOWICE – CZESTOCHOWA – VARSOVIA

Mic dejun. Excursia continua spre Varsovia cu oprire la Katowice, unde vom face un scurt tur de oras, dupa care continuam cu Manastirea Jasna Gora din Czestochowa cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de „Madona Neagra”, icoana ce este azi un simbol al Poloniei. Plecare spre Varsovia – capitala si cel mai mare oras al Poloniei. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar.

04 Decembrie | VARSOVIA – TUR DE ORAS & PIATA DE CRACIUN

Mic dejun. Suntem in Varsovia! Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Intrucat majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din secolele XVII si XVIII, fiind astazi readus la viata asemenea centrului istoric al Bucurestiului. Tur de oras Varsovia cu ghid local in care vom descoperi personalitatea singulara a unei capitale atipice ce reflecta atat durerile trecutului cat si ambitiile viitorului Poloniei: Palatul Culturii si al Stiintei – monument stalinist ”oferit in dar” de poporul sovietic in 1955, monumentul lui Chopin din parcul Lazienski, Orasul Vechi – complet reconstruit dupa distrugerea totala din 1944 cu Castelul Regal si Piata cu fantana Sirenka – simbolul orasului, fostul cartier evreiesc. Dupa amiaza, timp liber la dispoztie. Seara, va invitam sa descoperiti impreuna cu insotitorul de grup Piata de Craciun din Varsovia. Cazare hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar

05 Decembrie | VARSOVIA – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata, excursie la Zelazowa Wola – locul de nastere al compozitorului si eroului national, Frederic Chopin. Conacul natal – unul din cele mai frumoase si deopotriva ingrijite locuinte din sat, acum transformat in muzeu este inconjurat de un superb parc ce cuprinde circa 500 specii diferite de arbori si arbusti. Picturile ce decoreaza peretii, detaliile arhitectonice, mobilierul de epoca si celelalte obiecte personale care au apartinut celui mai mare muzician polonez sunt completate in permanenta de un fond sonor menit sa amplifice starea de beatitudine. Intoarcere la hotel si eliberarea camerelor. Pana la ora transferului la aeroport, timp liber la dispopzitie in Vasovia. Varsovia a fost intotdeauna un centru al culturii europene, a existat ca un oras european important si a fost o destinatie pentru multi dintre europeni. Toate palatele, bisericile si cladirile Varsoviei afiseaza o bogatie de culori si detalii arhitecturale. Cladirile din oras sunt reprezentantive pentru aproape orice stil arhitectural european si perioada istorica. Orasul are exemple minunate de arhitectura din perioadele renascentista, gotica, baroca si neoclasica, toate situate in apropiere de centrul orasului. La ofra 19:35, transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei LOT cu destinatia Bucuresti. Decolare cu zborul LO643 la ora 22:35 si sosire la Bucuresti la ora 01:20 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Tarife: calculate pentru un grup de 30 platitori

 • 430 Euro adult loc in camera dubla
 • 399 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 302 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 547 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti – Cracovia, via Varsovia, compania LOT
 • Bilet de avion Varsovia – Bucuresti, zbor direct, compania LOT
 • 5 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3*superior si 4* astfel:
 • 3 nopti cazare cu mic dejun Cracovia la hotel Hampton by Hilton 3*superior sau similar
 • 2 nopti cazare cu mic dejun Varsovia la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar
 • Tur de oras Cracovia cu ghid local
 • Vizitarea Pietei de Craciun din Cracovia cu insotitorul de grup
 • Excursie la Katowice si Manastirea Jasna Gora din Czestochowa
 • Tur de oras Varsovia cu ghid local
 • Vizitarea Pietei de Craciun din Varsovia cu insotitorul de grup
 • Excursie la Zelazowa Wola – locul de nastere al lui Chopin (biletul de intrare se achita la fata locului)
 • Transferuri aeroport–hotel–aeroport in Cracovia si Varsovia
 • Transfer cu autocar local Cracovia – Katowice – Czestochowa – Varsovia
 • Insotitor de grup roman

Servicii neincluse:

 • Taxe aeroport, combustibil si de serviciu: 199 Euro/persoana, pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion (cu 2 saptamani inainte de plecare) in functie de evolutia pretului petrolului
 • Asigurarea medicala, asigurarea Storno
 • Excursiile optionale
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (altele decat cele incluse)

Excursii optionale (tarife calculate pentru minim 20 platitori)

 • Excursie la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO): transport autocar, taxe parcare, rezervare de grup si bilet de intrare, ghid insotitor

Tarif: 50 Euro/adult, 35 Euro/copil 2-11,99 ani

 • Excursie la Wadowice si Kalwaria Zebrzydowska: 35 €/adult, 30 € /copil 2-11,99 ani

Include: transport cu autocar local, vizita, insotitor de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.