Durata: 9 ZILE
Pret: de la 424 € /pers/sejur

ITALIA – Marile Lacuri, Coasta de Azur si Insula Capri 9 zile Avion

Reducere* pana la 15% – de la 424 Euro**

Venetia- Verona – Lago di Garda – Sirmione – Lago Maggiore – Ins. Boromee – Milano – Monaco – Nice – Cannes – Pisa – Florenta – San Gimignano – Siena – Napoli – Insula Capri – Pompei – Roma – Vatican

 

Ziua 1. BUCURESTI – VENETIA – PADOVA – VERONA – LAGO DI GARDA – Castelul SIRMIONE (cca. 315 km)

Prezentare dimineata la ora 04:00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Treviso. Transfer din aeroport la parcarea de autocare Tronchetto, unde are loc intalnirea cu ghidul si grupul sosit din Romania. Din Trochetto ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 11+14 €) in vaporas privat, si navigand pe canal Giudeca sosim in Piata San Marco, apreciat de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Turistii care nu sunt la prima vizita in Venetia, pot opta ca individual (neinsotiti de ghid) sa parcurga traseul spre Panteonul Venetiei, splendida Basilica San Giovanni e Paolo, apoi contra cost (biletele pentru vaporasul de Murano dus-intors nu sunt incluse in pret), de la Fondamente Nove, imbarcare pentru insula Murano, faimoasa pentru arta prelucrarii sticlei, aici obtinandu-se de sute de ani cel mai renumit cristal din lume. Plecare spre Verona pentru un tur pietonal de oras: Arenele Romane, amfiteatru roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele si concertele de opera, Casa si balconul Julietei, Piata delle Erbe, Palatul si Mormintele Scaligerilor. Pentru turistii care au mai vizitat Verona, recomandam deplasare individuala la Castelvecchio si Ponte dei Scaglieri, si la Basilica San Zeno Maggiore, construita in sec. IX de Pepin, descendentul lui Charlemagne. Timp liber in Verona. Optional (15 €) pornim spre Sirmione, situate pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic inconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Seara, cazare in zona Milano.

Ziua 2. LAGO MAGGIORE – Insulele BOROMEE – MILANO – GENOVA (cca. 295 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei” care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul – cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vitorio Emanuel – cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala – unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Pornim apoi spre lacul glaciar Lago Maggiore din regiunea Piemonte, al 2-lea ca marime din Italia dupa Lago di Garda. Ne imbarcam contra cost catre Insulele Borromee – „perlele plutitioare” ale lacului Maggiore, care ne vor incanta nu doar cu frumusetea naturala, ci si datorita Palatului Borromeo, fastuos construit in sec. XVII, avand si o superba gradina exotica. Intre oaspetii de marca ce i-au trecut pragul, se numara Napoleon Bonaparte si sotia sa Josephine, aceasta din urma fiind atat de incantata, incat a facut o oferta pentru cumpararea insulei, fiind insa politicos refuzata de gazde. Incheiem ziua cu un alt obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova: Porta Soprana – cea mai veche constructie din Genova (sec. X-XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul unul dintre cele mai mari din Europa. Cazare in zona Genova – Savona.

Ziua 3. MONACO – NICE – CANNES – GENOVA (390 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala (35 euro) pe Coasta de Azur, unde, pentru inceput ne vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal si pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam cu Nice, unde oprim pentru o plimbare pe Promenades des Anglais si admiram cel mai stilat hotel de pe intreaga Coasta de Azur, Hotel Negresco – construit de romanul Henri Negrescu. Incheiem ziua in Cannes, candva un simplu sat de pescari, astazi considerat cel mai elegant si exclusivist oras de pe Riviera Franceza. Palais des Festivals et Congres a facut din Cannes una din cele mai populare destinatii, in special in luna mai, cand aici are loc faimosul Festival International de Film. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din zona Genova – Savona.

Ziua 4. PISA – FLORENTA – MONTECATINI TERME (cca. 345 km)

Mic dejun. Plecare spre Toscana. Pe traseu, excursie optionala (15 €) la Pisa, plina de adevarate “minuni” arhitecturale: Domul (sec. XI) – cel mai semnificativ monument de arta romanica; Turnul inclinat – emblema orasului; Baptiseteriul – deosebit prin sculpturile si acustica sa; nu degeaba zona poarta denumirea de Piazza dei Miracoli. Turistii care nu opteaza pentru excursia la Pisa se pot bucura de shopping intr-un centru commercial. Dupa amiaza o vom dedica “orasului artelor” – Florenta, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pentru numeroasele sale atractii: Basilica Santa Croce – “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 personalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore – cel mai mare Dom din caramida construit de Brunelleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria – impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si cladirile monumentale: Palazzo Vecchio – cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio – cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti – fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Cazare in Montecatini Terme.

Ziua 5. SAN GIMIGNANO – SIENA – NAPOLI (cca. 545 km)

Mic dejun. Dimineata incepem vizita in San Gimignano, “locul unde timpul pare ca s-a oprit in loc”, inclus in Patrimoniul UNESCO, ce si-a conservat impecabil arhitectura, monumentele si atmosfera feudala, vizitam Piazza de la Cisterna, inconjurata de case medievale din diferite perioade si Piazza del Duomo cu Biserica Collegiate decorata cu fresce de o frumusete deosebita.Timp liber in San Gimignano sau excursie optionala (15 €) spre Siena – rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, unde pietonal vom descoperi Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico – ce conserva arhitectura gotica de sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia – una dintre cele mai frumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Continuam spre Napoli – “orasul contrastelor”, unde vom parcurge un tur in centrul istoric: Castelul Nuovo – fosta resedinta regala, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului, delimitata de Biserica St. Francisc de Paola “Panteonul din Napoli” si Palatul Rega lfosta resedinta cu apartamentele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. Cazare in zona Napoli – Pompei.

Ziua 6. Insula CAPRI – POMPEI – ROMA (cca. 215 km)

Mic dejun. Ne imbarcam contra-cost pentru Insula Capri (56 € / pers. Vaporetto dus-intors + funicular din port in Piata Umberto I + ghid). De aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre Certosa di San Giacomo si spre Giardini di Augusto. Pentru turistii care au mai vizitat Capri, recomandam vizita individuala (neinsotiti de ghid) la Villa San Michele din Anacapri, sau telescaunul spre Monte Solaro, unde veti fi rasplatiti de o priveliste de vis catre stancile Faraglioni. Dupa-amiaza continuam cu Pompei, unde pietonal vom strabate o parte a orasului antic exceptional conservat, a carui istorie a fost curmata brusc (in anul 79 d.Hr.) de eruptiile Vezuviului. Cazare la Roma.

Ziua 7. ROMA – Cetatea eterna

Mic dejun. Ne dedicam intreaga zi vizitarii Romei – “Cetatea Eterna”, unde pietonal vom parcurge centrul istoric cu: Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Coloseum cel mai mare amfitearu roman din lume, Forumurile Romane, Columna lui Traian care aminteste de victoriile lui Traian in Dacia, Piata Venetia cu monumentul de marmura alba dedicat lui Vittorio Emanuele al II-lea, Capitoliul si Panteonul impresionantul edificiu pastrat intact de aproape 2000 de ani. Dupa o pauza necesara servirii individuale a mesei de pranz, continuam explorarea orasului cu Piata Navona – faimoasa prin cele 3 fantani ale sale, Fontana di Trevi – cea mai mare si mai impresionanta fantana din oras si Piata Spaniei – foarte populara printre turisti, pentru Treptele Spaniole catre Trinita dei Monti. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua 8. ROMA – VATICAN – TIVOLI

Mic dejun. Timp liber in Roma. Sugeram vizita individuala (neinsotiti de ghid) la Muzeul Vatican – continand una din cele mai importante colectii de arta ale omenirii, inclusiv Capela Sixtina si Stanze di Rafaello, Castelul Sant’Angelo, Palazzo dei Conservatori cu cele mai bogate colectii din Roma, sau excursie optionala (10 €) la Vila d’Este din Tivoli, cu cele mai frumoase gradini renascentiste din lume, unde apa devine element de arta creand un decor splendid cu cascade, fantani si piscine. Cazare in acelasi hotel de la Roma.

Ziua 9. ROMABUCURESTI

Mic dejun. Dimineata libera pentru vizita individuala sau shopping in Roma. Dupa pranz, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

 

Acest program a fost efectuat de 3 ori in anii precedenti. Toate cele trei autocare utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – Euro 5 si Euro 6. Hoteluri utilizate in 2018:

Milano – H. Gran San Vito 3*, Zona Genova – Columbus Sea Hotel 4*, Montecatini Terme –H. Villa Rita 3*, Zona Napoli – Hotel Augustus 4*, Roma – H. Rouge et Noire 4*

2019 – DATE

de PLECARE

Reducere
– 15 %
Reducere
– 10 %
Reducere
– 5 %
Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL

6 – 12 ani

Al 3-lea adult in camera
06.04, 15.06 424 € 449 € 474 € 499 € 155 € 479 € 489 €
14.07, 13.08, 07.09 441 € 467 € 493 € 519 € 165 € 499 € 509 €

 

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Zbor Bucuresti-Treviso si Roma-Bucuresti, BAGAJ de CALA inclus

– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale

– 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* (si ca exceptie 2*).

Ghid insotitor din prima zi (dupa intalnirea in Tronchetto) pana in dimineata ultimei zile din program, in rest asistenta turistica

– Vizitele la Venetia, Verona, Milano, Florenta, San Gimignano, Napoli, Pompei, Roma, Vatican

– Asigurare Travel (medicala + storno)

– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

**Taxe Aeroport+transfer Aeroport-hotel-Aerop.195 €

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers., turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane(turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul).

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

*REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

  1. FIRST MINUTE – 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de 100 euro la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 20.12.2018. Restul se achita cu pana la 30 zile inainte de data plecarii. Dupa data de 21.12.2018 reducerile timpurii continua cu:
  2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de 50% pentru inscrieri intre 21.12.2018 – 15.03.2019. Restul se achita cu pana la 30 zile inainte de data plecarii.
  3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere ale acesteia.
  4. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
  5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

  Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI Petrom – Metro   6 € /sens   BUZAU McDonald’s Unirea   10 €/sens
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92   9 €/sens   BRAILA Parcare – Hotel TRAIAN   10 €/sens
BRASOV PETROM – Calea Bucuresti   12 €/sens   GALATI McDonald’s   10 €/sens
CONSTANTA KAUFLAND – Bd I.C.Bratianu   12 €/sens   FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru   12 €/sens
CRAIOVA Autogara Nord   12 €/sens          

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

Pentru turistii din Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, care solicita doar in momentul inscrierii (nu se accepta inscrieri ulterioare), oferim 50% REDUCERE pentru doua cazari (la dus si la retur), in Otopeni la o pensiune de 3 stele in apropierea aeroportului (transferul la terminal sau dupa caz la retur de la terminal) se efectueaza de catre hotel.