Durata: 11 Zile
Pret: de la 739 € /pers/sejur

GERMANIA MARELE TUR

Munchen – Donauworth – Nordlingen – Rothenburg Ob Der Tauber – Heidelberg Frankfurt – Valea Rinului – Bonn – Koln – Hamburg – Berlin – Potsdam – Dresda – Leipzig – Nuremberg – Regensburg

Transport Avion TAROM | 11 zile | de la 699 Euro

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 |  BUCURESTI – MUNCHEN

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:25 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO315 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 08:25, sosire la Munchen la ora 09:35. Suntem in Munchen, unul dintre cele mai frumoase orase din Germania, al treilea ca marime dupa Berlin si Hamburg si un important centru cultural si economic. Acest minunat oras vechi de 800 de ani, capitala Bavariei, este orasul ce gazduieste festivalul faimos in toata lumea – Oktoberfest, cel mai mare festival din lume dedicat berii, care aduna anual in jur de sase milioane de participanti. Tur de oras Munchen cu ghid local: Marienplatz, Primaria, Michaelskirche, Frauenkirche, Teatrul National, Hofbrauhaus, Residenz, Odeonsplatz, etc. Transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Holiday Inn Express Munich West 3* sau similar Munchen.

Ziua 2 | MUNCHEN – CASTELELE BAVARIEI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau optional Excursie la Castelele Bavariei. Pentru inceput vom vizita Castelul Neuschwanstein, care este unul dintre cele mai renumite atractii turistice din Bavaria si Germania. Americanii de la Disney s-au inspirat din acest palat cand au creat Castelul Frumoasei Adormite. Continuam apoi cu vizitarea Castelul Hohenschwangau, locul unde si-a petrecut copilaria Ludovic al II-lea. Intoarcere la Munchen. Cazare hotel Holiday Inn Express Munich West 3* sau similar Munchen.

Ziua 3 | DRUMUL ROMANTIC: DONAUWORTH – NORDLINGEN – ROTHENBURG OB DER TAUBER

Mic dejun. Plecam din Munchen si incepem o frumoasa calatorie pe Drumul Romantic, indreptandu-ne catre Donauworth, renumit pentru „Papusile Käthe-Kruse”, care au implinit de curand 100 de ani. Timp liber la dispozitie pentru vizitare cu insotitorul de grup. Apoi mergem spre Nördlingen, oras cetate unic in Europa si in lume prin diverse elemente proprii, orasel ideal pentru o viata linistita cu conditii moderne intr-un cadru pur istoric. Orasul vechi este dominat de turnul inalt de aproape 100 m al bisericii St. George. Excursia continua catre Rothenburg ob der Tauber – Orasul Craciunului, o bijuterie medievala a Germaniei, unde timpul s-a oprit in loc iar Spiritul Craciunului ramane impregnat in tot ceea ce ne inconjoara. Transfer la hotel. Cazare hotel Arvena Reichsstadt 4* sau similar Bad Windsheim.

Ziua 4 | HEIDELBERG – FRANKFURT

Mic dejun. Dimineata plecam catre Heidelberg, cel mai vechi oras universitar din Germania. Acest mic oras, situat in valea raului Neckar, este considerat unul dintre cele mai frumoase orase traditionale germane. Johhan Wolfgang von Goethe si Mark Twain si-au gasit inspiratia in acest oras sarmant iar celebrul pictor britanic William Turner a imortalizat frumusetea orasului si a peisajului idilic ce il inconjoara in tablourile sale. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza si-a petrecut ultimele momente din viata in Heildelberg si in memoria sa este ridicata o statuie in Gradina Publica a orasului. Vizita cu insotitorul de grup. Ne indreptam apoi catre Frankfurt. Tur de oras Frankfurt cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira si zgarie norii care au devenit o emblema a orasului, inaltandu-se maret in zona noua. Cele mai importante obiective pot fi vizitate insa in centrul istoric, un adevarat muzeu in aer liber al arhitecturii traditionale: cartierul Römerberg distrus in timpul bombardamentelor din 1944 si reconstruit dupa razboi pastrand arhitectura originala, biserica Sf. Paul – simbol al democratiei Germaniei. Transfer la hotel. Cazare hotel Mercure Residenz Messe 4* Frankfurt (plecarea din 08.08) / hotel Traube Ruedesheim 4* Ruedesheim am Rhein (plecarea din 07.09) sau similare in zona Frankfurt.

Ziua 5 | FRANKFURT – VALEA RINULUI – BONN – KOLN – RATINGEN

Mic dejun. Continuam excursia de astazi cu o croaziera pe valea Rinului de la St. Goar la Boppard pentru a admira peisaje uimitoare, castele medievale si Stanca Loreley care poarta o istorie la fel de veche ca lumea insasi. In cel mai ingust punct al vaii Rinului, unde distanta dintre maluri este foarte mica, se inalta Stanca Loreley. Legenda stancii spune ca frumoasa nimfa Loreley ademenea prin cantecul si frumusetea ei marinarii, care isi gaseau sfarsitul inecati sau zdrobiti de stanca in incercarea lor de a ajunge la ea. La Boppard ne vom imbarca in autocar indreptandu-ne spre Bonn, unde vom putea vedea casa natala a lui Beethoven (exterior), vechea primarie construita in 1737 in stil rococo sau Basilica din Bonn, una dintre cele mai vechi biserici din Germania, construita intre secolele XI–XIII. Ne indreptam apoi catre Koln, al patrulea oras ca marime din Germania, fondat de catre romani cu 2000 de ani in urma si numit de acestia „Colonia Claudia Ara Aggrippinensium”, fiind astfel unul dintre cele mai vechi orase din Germania. Tur de oras Koln cu ghid local. Vom admira cea mai mare catedrala gotica din Nordul Europei si una din cele mai mari catedrale gotice din lume, a carei constructie a fost inceputa in sec. XIII si a durat 632 ani. Cu o inaltime a turnurilor de 157 m, avand cea mai mare fatada de biserica din lume, catedrala din Koln a fost desemnata monument al patrimoniului mondial UNESCO. Despre catedrala din Koln se spune ca este o capodopera a creativitatii geniului uman, un exemplu pur de arhitectura gotica, o priveliste incantatoare pentru orice privire. Se mai pot admira: Bisericile Romane, Primaria, Portile orasului, Overstolzenhaus o casa romanica din sec XIII dar si partea moderna a orasului: Rheinauhafen, Turnul triunghiular, Hansahochhaus – cel mai inalt zgarienori din Europa la data constructiei sale in 1920. Cazare hotel Mercure Düsseldorf Ratingen 3* sau similar.

Ziua 6 | RATINGEN – HAMBURG

Mic dejun. Dimineata plecam catre Hamburg. Tur de oras cu ghid local in Hamburg, capitala landului cu acelasi nume, este al 2-lea oras ca marime din Germania si al 8-lea oras ca marime din Uniunea Europeana fiind considerat „Poarta catre lume a Germaniei” dar si unul dintre cele mai frumoase orase din Germania. Vom putea admira principalele atractii ale orasului de pe Elba: Alster – lacul din inimia orasului, Jungfernstieg – cea mai renumita zona de cumparaturi si promenada, Hafencity – Portul, Primaria, centrul vechi si bisericile St. Katharinen, St. Petri,  St. Jacobi, St. Nikolai si St. Michaelis – cele mai importante constructii in stil baroc din nordul Germaniei ale caror turnuri reprezinta simbolul orasului Hamburg. Cazare hotel Novum Select Hamburg Nord 4* sau similar Hamburg.

Ziua 7 | HAMBURG – BERLIN

Mic dejun. In aceasta zi ajungem in Capitala Germaniei, Berlin. Descoperim orasul intr-un tur de oras cu ghid local: Potsdamer Platz, Tiergarten, Alexanderplatz, Berliner Rathaus, Unter den Linden, Poarta Brandenburg, Reichstag, Berliner Dom, Palatul Charlottenburg etc. Dupa turul de oras, vizite pietonale cu insotitorul de grup. Faimosul Zid al Berlinului obisnuia sa imparta orasul in doua parti distincte, despartind aproape 30 de ani familii si prieteni. Gasim si acum locuri care ne aduc aminte de aceasta perioada dificila a orasului, fostul punct de control Friedrichstraße , numit si “Poarta Lacrimilor”, locul in care Est si Vest berlinezii erau nevoiti sa isi spuna la revedere. Un alt punct de control renumit, si urmatoarea oprire va fi la principala poarta de intrare in oras a non-germanilor in timpul Razboiului Rece, poarta  de control Charlie (in alfabetul folosit de armata Americana litera C era folosita ca Charlie), construita in 1963. Intreaga istorie a Zidului Berlinului este documentata la Muzeul Portii de control C (Charlie) – fotografii, filmulete si documente originale ce spun povestea unei perioade zbuciumate ale cosmopolitului oras European. Cazare hotel Leonardo City West 4* sau similar Berlin.

Ziua 8 | BERLIN

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional Excursie de ½ zi la Potsdam & Palatul Sanssouci. Fara nici o indoiala, capitala landului Brandenburg, situat pe raul Havola este unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei. Punctul de atractie al excursiei este Palatul Sanssouci, construit de regele Prusiei, Frederic al II-lea si inaugurat printr-un banchet stralucitor in 1747. Numele palatului nu era ales intamplator: „fara griji”. Fusese numit astfel tocmai pentru ca regele il concepuse ca un loc de odihna. Aici se putea retrage departe de obligatiile curtii, dedicandu-se muzicii, discutiilor si dezbaterilor filozofice cu invatatii vremii. Intoarcere in Berlin. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Leonardo City West 4* sau similar Berlin. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor AETR, excursia optionala la Potsdam se realizeaza cu autocar local).

Ziua 9 |  BERLIN – DRESDEN – LEIPZIG

Mic dejun. Astazi ne continuam periplul in Germania catre Dresda, supranumita si „Florenta de pe Elba”.                  Frumusetea acestui oras care impresioneaza avea sa renasca din propria-i cenusa precum legendara pasare Pheonix dupa bombardamentele din noaptea de 13-14 februarie 1945. Tur de oras Dresda cu insotitorul de grup. Printre atractiile orasului se numara complexul castelului complet renovat, simbolul orasului Biserica Fecioarei Maria, de asemenea complet refacuta, galeriile de arta. Timp liber la dispozitie in Dresda. Plecam catre Leipzig, cel mai mare oras din Saxonia, aflat la mica distanta de Dresda. Transfer la hotel. Cazare hotel Achat Comfort Messe Leipzig 3* sau similar Leipzig.

Ziua 10 | LEIPZIG – NUREMBERG

Mic dejun. Tur de oras Leipzig in cadrul caruia vedem Universitatea din Leipzig, Monumentul Bataliei Natiunilor, dedicat victoriei impotriva armatei lui Napoleon, frumoasa Biserica Sf. Thomas, unde se afla mormantul lui Johann Sebastian Bach, Biserica Sf. Nicolae ce imbina arhitectura stilului romanic cu cea gotica si baroca, si cladirea vechii primarii, realizata in stil renascentisc si care astazi gazduieste muzeul de istorie al orasului. Dupa pranz plecam catre Nuremberg, binecunoscut pentru procesele care s-au desfasurat aici la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dar istoria orasului este mult mai veche, prima atestare fiind atribuita la incepului secolului al XI-lea. Nuremberg era considerat capitala neoficiala a Sfantului Imperiu Romano-German deoarece curtea si Dieta Imperiala se intruneau des aici. Nurenberg a fost de asemenea centrul curentului renascentisc in Germania. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Congress Mercure Nürnberg an der Messe 4* (plecarea din 08.08) / hotel NH Fuerth Nurnberg 4* (plecarea din 07.09) sau similare zona Nuremberg.

Ziua 11 | NUREMBERG – REGENSBURG – BUCURESTI

Mic dejun. Nuremberg este presarat cu cateva atractii turistice care nu trebuie ratate! Printre acestea se numara: Kaiserburg – Castelul Imperial, Germanisches Nationalmuseum, bazilicile orasului, casa lui Albrecht Durer, fantana Ehekarussell, etc. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Plecam catre Regensburg unde vizitam centrul istoric, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Transfer la aeroportul din Munchen pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom RO312 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:50 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare: 08 August, 07 Septembrie

Tarife calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 739 Euro adult loc in camera dubla
 • 699 Euro adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 430 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 999 Euro adult loc in camera single (pentru plecarea din 08.08)
 • 1032 Euro adult loc in camera single (pentru plecarea din 07.09)

Servicii incluse:

 • Zboruri directe Bucuresti => Munchen => Bucuresti, Compania Tarom
 • Transport cu autocar propriu conform programului
 • Cazare 10 nopti cu mic dejun astfel:
 • 2 nopti Munchen, hotel Holiday Inn Express Munich West 3* sau similar
 • 1 noapte Bad Windsheim, hotel Arvena Reichsstadt 4* sau similar
 • 1 noapte zona Frankfurt, hotel Mercure Residenz Messe 4* Frankfurt (plecarea din 08.08) / hotel Traube Ruedesheim 4* Ruedesheim am Rhein (plecarea din 07.09) sau similare
 • 1 noapte in Düsseldorf, hotel Mercure Düsseldorf Ratingen 3* sau similar
 • 1 noapte Hamburg, hotel Novum Select Hamburg Nord 4* sau similar
 • 2 nopti Berlin, hotel Leonardo City West 4* sau similar
 • 1 noapte Leipzig, hotel Achat Comfort Messe Leipzig 3* sau similar
 • 1 noapte zona Nuremberg, hotel Congress Mercure Nürnberg an der Messe 4* (plecarea din 08.08) / hotel NH Fuerth Nurnberg 4* (plecarea din 07.09) sau similare
 • Tururi de oras cu ghid local la: Munchen, Frankfurt, Bonn, Koln, Hamburg, Berlin
 • Tururi de oras cu insotitorul de grup la: Dresda, Nuremberg, Regensburg
 • Excursie pe Drumul Romantic: Donauworth, Nordlingen, Rothenburg ob der Tauber
 • Excursie la Heidelberg
 • Croaziera pe Rin de la St. Goar la Boppard
 • Ghid roman insotitor

Nu sunt incluse:

 • Taxe aeroport, combustibil si bagaj de cala: 160 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion)
 • Asigurarea medicala de calatorie
 • Asigurarea storno
 • Taxele de oras ( se achita la receptia hotelurilor acolo unde se aplica)
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
 • Excursiile optionale

Excursii optionale (tarife valabile pentru minim 25 de participanti)

 • Excursie la Castelele Bavariei

Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport autocar, biletele de intrare la ambele castele, taxa de rezervare, insotitor de grup

 • Excursie la Potsdam & Palatul Sanssouci (se rezerva si se achita din tara, odata cu pachetul de servicii)

Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar local, bilet de intrare Palatul si Parcul Sanssouci, audio guide, insotitor de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.