Durata: 9 ZILE
Pret: de la 416 € /pers/sejur

ELVETIA – Bavaria 9 zile Avion

Reducere* pana la 15% – de la 416 Euro

Viena – Wachau – Durnstein – Melk – Innsbruck – Linderhof Neuschwanstein – St. Moritz – Lago di Como – Milano – Zermatt – Matterhorn – Montreux – Lausanne – Geneva – ChamonixAiguille du Midi – Berna – Interlaken – Liechtenstein – St. GallenSchauffhausenZurich – Lucerna – Kitzbuhel – Zell am See – Salzburg – Pestera Seegrotte

 

Ziua 1. BUCURESTI – VIENA – WACHAU – DURNSTEIN – ABATIA MELK – TIROL (cca. 450 km)

Prezentare dimineata la ora 06:00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Viena. Transfer din aeroport in centrul orasului, la Piata Maria Tereza. Timp liber in Viena pana la pranz, cand are loc intalnirea cu ghidul si grupul sosit din Budapesta. Continuam deplasarea spre defileul Dunarii din regiunea Wachau (patrimoniu UNESCO), si ruinele Castelului Durnstein, unde regele Angliei Richard – Inima de Leu a fost tinut captiv dupa cruciada III. In apropiere admiram Manastirea Benedictina Melk, care a fost construita in sec. XI pe o inaltime stancoasa de pe malul Dunarii, si a constituit un important nucleu de cultura. Constructia actuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adaposteste si o faimoasa Biblioteca, cu o colectie impresionanta de manuscrise rare. Cazare in zona Innsbruck.

Ziua 2. INNSBRUCK – LINDERHOF – NEUSCHWANSTEIN (cca. 240 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Innsbruck, oras aflat in inima Alpilor, unde in turul pietonal vom descoperi Centrul Vechi cu o istorie de 8 secole: Teatrul de Stat Landstheater, Hofkirche – biserica gotica din sec. XVI, Palatul Hofburg, Domul Sf. Jakob – frumoasa biserica baroca din sec. XVIII si Acoperisul de aur – Goldenes Dachl, simbolul orasului, cu 2500 placi de cupru aurite. Continuam traseul pentru cazare in zona Tyrol. Timp liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala (20 euro) spre Germania, unde vizitam castelele lui Ludwig II – “regele visator” al Bavariei: in Palatul Linderhof traia retras in lumea fanteziei sale, iar Neuschwanstein cu arhitectura sa extravaganta, in stil romantic renascentist, reflecta pasiunea lui pentru basm si decoruri teatrale, castelul inspirandu-l pe Walt Disney sa creioneze palatul Frumoasei din Padurea Adormita. Cazare in regiunea Tyrol.

Ziua 3. ST. MORITZ – LAGO DI COMO – MILANO (cca. 430 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre St. Moritz, cea mai veche statiune de lux pentru sporturile de iarna din lume, unde vom face o scurta oprire. Apoi traversand sudul Elvetiei, catre regiunea Lombardia din Italia si vom urma drumul pe malul Lacului Como – cel mai frumos lac din Italia, odinioara refugiul aristocratilor, iar azi o bijuterie cu ape albastre, peisaje superbe si orasele cochete cu vile elegante. Vom vizita Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei”, care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vitorio Emanuel – cea mai veche galerie comerciala din lume si Opera Scala – unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii. Cazare in zona Varese -Milano.

Ziua 4. ZERMATT – MATTERHORN – MONTREUX – LAUSANNE (cca. 465 km)

Mic dejun. Revenim in Tara Cantoanelor si strabatem zone montane de un pitoresc desavarsit, catre Tasch, pentru a urca (contra cost) cu trenuletul cu cremaliera la Zermatt, statiune protejata ecologic, unde vehiculele motorizate sunt interzise. De aici, optional putem face o ascensiune la cota 3.883 m, la cea mai inalta statie de telecabina din Europa. Matterhorn iti fura pur si simplu privirea cu forma sa de dinte stirbit, privind solitar cele 38 de varfuri din Alpi de peste 4.000 de metri care-l inconjoara. Programul contiuna spre eleganta si opulenta statiune Montreux de pe malul Lacului Leman, unde vom putea admira Castelul Chilon (sec. XIII). Incheiem ziua cu o vizita in Lausanne, unde ne deplasam prin centrul istoric spre Catedrala construita in sec. XIII in stil gotic, de pe esplanada careia avem o priveliste larga spre Palatul Rumine, o impresionanta constructie in stilul renasterii Florentine si spre Muzeul de Istorie, gazduit in fostul palat al Episcopului. Cazare in zona Bellegarde.

Ziua 5. GENEVA – CHAMONIX – MONT BLANC – VF. AIGUILLE DU MIDI (cca. 275 km)

Mic dejun. Plecam spre Geneva, si admiram trei din atractiile orasului, inainte de a porni in turul pietonal: Jet d`eau – cea mai inalta fantana arteziana din lume (145 m), l’Horologe Fleurie Ceasul cu flori, avand limba secundarului de peste 2.5 m (cel mai mare din lume) si Podul Mont Blanc – cel mai mare din oras. Parcurgem pietonal Orasul Vechi, pitoresc asezat in jurul colinei Catedralei St. Pierre – constuita intre sec. XII-XIII cu un interior gotic, simplu dar impresionanat, spre Maison Tavel – care pastreaza arhitectura medievala si ramane cea mai veche cladire din oras. Primaria cu stilul sau renascentist este locul unde s-a semnat prima Conventie a Crucii Rosii, iar Place Neuve, unde incheiem turul, este dominata de cele 3 cladiri dedicate culturii: Conservatorul de Muzica, Grand Theatre si Muzeul Rath. Timp liber in Geneva sau excursie optionala (25€) la Chamonix-Mont-Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna, unde putem incerca o experienta de neuitat urcand (daca vremea permite) cu cea mai moderna telecabina din Europa, catre statia Aiguille du Midi (3.842m), care dispune de o terasa cu deschidere de 360 de grade si putem admira in apropiere varful Mont Blanc – stapanul absolut al Alpilor. Intoarcere la Bellegarde pentru cazare.

Ziua 6. BERNA – INTERLAKEN – LIECHTENSTEIN (cca. 495 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre Berna, unde vom vizita centrul istoric – monument UNESCO, cu stradute pitoresti flancate cu arcade – Marktgasse si Kramgasse si cu numeroase fantani decorate cu statui. Incepem turul pietonal de la Barengraben – Groapa cu Ursi, simbolul orasului, Primaria, Turnul cu Ceas “Zytglogge” si Catedrala Sf. Vicentiu, construita in stilul goticului tarziu, avand un turn impresionant, cel mai inalt din Elvetia. Urmeaza Interlaken – cea mai populara statiune din Elvetia, amplasata feeric intre 2 lacuri la poalele Alpilor, apoi continuam cu oprire in Vaduz, capitala micului stat Liechtenstein. Cazare in zona Feldkirch – Austria.

Ziua 7. SANKT GALLEN – CASCADA RINULUI – ZURICH – LUCERNA (cca. 345 km)

Mic dejun. Timp liber, sau excursie spre Lacul Konstanz – cel mai mare lac din Alpi, si ne vom opri la Sankt Gallen pentru a vizita Abatia Benedictina – inclusa in patrimoniul UNESCO. A fost fondata in sec. VII de Sfantul Gallus, misionar irlandez, iar biblioteca sa – una din cele mai bogate si mai vechi din lume, pastreaza manuscrise pretioase. Continuam cu oprire la Schaffhausen, unde vom admira spectaculoasa cascada a Rinului, apoi vizitam Zurich – capitala economica a Elvetiei, unul dintre cele mai bogate si mai curate orase din intreaga lume: Biserica Mare (Grossmunster), fondata de Carol cel Mare si care a fost locul de pornire al Reformei Protestante in Elvetia, Fraumünster – care impresioneaza cu vitraliile sale realizate de Marc Chagall si Primaria – Rathaus. Pentru iubitorii de shopping recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse – principala artera comerciala a orasului. Incheiem ziua la Lucerna cu un tur de oras: Kappellbrücke, cel mai vechi pod de lemn al Europei si Wasserturm – turnul de apa, St. Peterskapelle in stil Baroc (sec. XVIII), Primaria Veche Altes Rathaus. Deplasare pentru cazare in regiunea Tyrol.

Ziua 8. KITZBUHEL – ZELL AM SEE – SALZBURG (cca. 390 km)

Mic dejun. Vizitam Centrul Swarovski, unde ne lasam ispititi de bijuteriile unice ale acestui gigant al cristalelor, apoi pornim spre Salzburg, cu opriri in renumitele statiuni pentru sporturi de iarna Kitzbuhel si Zell am See. Seara sosim in Salzburg – “orasul muzicii”, cunoscut pentru gradinile si palatul Mirabell – ridicat de printul arhiepiscop Wolf Dietrich Raitenau ca resedinta pentru amanta sa Salome Alt, Casa lui Mozart – locul in care a copilarit geniul muzicii si Domul in stil baroc, unde acesta a fost botezat. Timp liber pentru o placuta plimbare prin Orasul Vechi protejat de Fortareata Hohensalzburg. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 9. VIENA -Pestera SEEGROTTE – BUCURESTI (cca. 315 km + zbor)

Mic dejun. Pornim spre Viena pentru a participa la o excursie optionala (10 euro) la Pestera Seegrotte, o adevarata lume in adancul pamantulul, locul in care in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a functionat o fabrica de avione, dar si pestera cu cel mai mare lac subteran din Europa. Aceasta ni se va dezvalui atat printr-o plimbare pietonala, cat si cu barca. Turistii care nu doresc sa participe la excursia optionala vor putea ramane la centrul comercial Shopping City Süd. Dupa amiaza, transfer catre aeroportul din Viena, pentru zborul spre Romania.

 

Programele de Elvetia au fost efectuate de 4 ori in anii precedenti. Trei dintre autocarele utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – Euro 5 si Euro 6. Hoteluri utilizate in 2018:

zona Innsbruck –H. Olympia 3*, regiunea Tyrol –H. Tyrol 3*, zona Varese – H. La Perla, zona Bellegarde –H. Kyriad Bellegarde 3*, zona Feldkirch – H. Sonnblick 3*, zona Salzburg – H. Oekotel 3*

2019 – DATE

de PLECARE

Reducere
– 15 %
Reducere
– 10 %
Reducere
– 5 %
Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL

6 – 12 ani

Al 3-lea adult in camera
19.06 416 € 440 € 465 € 489 € 149 € 465 € 475 €
12.07, 02.08 441 € 467 € 493 € 519 € 165 € 495 € 505 €
23.08 429 € 455 € 480 € 505 € 155 € 479 € 489 €

 

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Zbor Bucuresti- Viena si retur, BAGAJ de CALA inclus

– Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale

– 8 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

– Ghid insotitor din ziua 1 dupa amiaza pana la debarcarea in aeroport in ultima zi, in rest asistenta turistica.

– Vizite la Wachau, Durnstein, Melk, Innsbruck, St. Moritz Milano, Zermatt, Montreux, Lausanne, Geneva, Interlaken, Berna,Vaduz, Kitzbuhel, Zell am See, Salzburg.

– Asigurare Travel (medicala + storno)

– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

** Taxe Aeroport+transfer Aeroport-hotel-Aerop.175 €

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers., turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane(turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul).

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

*REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

  1. FIRST MINUTE – 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de 100 euro la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 20.12.2018. Restul se achita cu pana la 30 zile inainte de data plecarii. Dupa data de 21.12.2018 reducerile timpurii continua cu:
  2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de 50% pentru inscrieri intre 21.12.2018 – 15.03.2019. Restul se achita cu pana la 30 zile inainte de data plecarii.
  3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere ale acesteia.
  4. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
  5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

  Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI Petrom – Metro   6 € /sens   BUZAU McDonald’s Unirea   10 €/sens
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92   9 €/sens   BRAILA Parcare – Hotel TRAIAN   10 €/sens
BRASOV PETROM – Calea Bucuresti   12 €/sens   GALATI McDonald’s   10 €/sens
CONSTANTA KAUFLAND – Bd I.C.Bratianu   12 €/sens   FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru   12 €/sens
CRAIOVA Autogara Nord   12 €/sens          

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.