Durata: 28 Aug 2017 - 02 Oct 2017
Pret: de la 159 € /pers/sejur

Secole de coexistență a românilor, sașilor și maghiarilor au creat contextul ideal pentru dezvoltarea unei culturi marcate de contraste fascinante. În călătoria noastră veți descoperi peisaje rurale idilice, orașe istorice medievale, situri patrimoniu UNESCO, sate cu biserici fortificate gotice, impozante palate baroce și muzee de rang internațional.

Ziua 1: București – Cozia – Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)

Plecare din București pe Valea Oltului spre Sibiu. Pe traseu poposim la mănăstirea Cozia. În Sibiu vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric al oraşului. De-a lungul turului veți asculta legende interesante și amuzante despre istoria orașului și locuitorii săi. Timp liber pentru a explora orașul și pe cont propriu. Sosire la pensiuni în Sibiel, lângă Sibiu pentru 4 nopți.

Ziua 2: Biertan – Sighişoara – Viscri (aprox. 350 km)

Astăzi vă propunem o incursiune în ţinutul cetăților fortificate săseşti. Vom afla poveşti fascinante legate de viaţa coloniştilor saşi în Transilvania. Vizităm cetatea Biertanului, cea mai renumită dintre lăcașurile de cult fortificate din Transilvania, descoperim satul Viscri și biserica fortificată de aici și aflăm de ce Prinţul Charles al Marii Britanii este fascinat de această zonă. La Sighişoara explorăm cetatea medievală din sec. al XIV-lea şi vizităm casa în care s-a născut temutul domnitor Vlad Țepeș.

Ziua 3: Cisnădie – Avrig – Cârța – Sâmbăta – Făgăraș (aprox. 240 km)

O zi în care descoperim împrejurimile Sibiului. Prima oprire este Cisnădie, unde vizităm o cetate fortificată impozantă din sec. al XV-lea. În apropiere, la Avrig, ne așteaptă palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal și frumoasele sale grădini baroce. În Cârța vedem abația cisterciană, aflăm istoria monumentalei construcții gotice și a ordinului care a înființat-o, iar la Sâmbăta admirăm  una dintre cele mai frumoase ctitorii ale marele domnitor Constantin Brâncoveanu. Încheiem ziua cu fortăreaţa impresionantă a Făgărașului, printre cele mai bine păstrate cetăţi feudale din Europa de Est.

Ziua 4: Castelul Corvinilor – Alba Iulia (aprox. 275 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost).  Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului sau puteți explora stațiunea Sibiel pe cont propriu. Participanții la excursie au ocazia de a întâlni cea mai mare fortăreață din țară, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi îi așteaptă o incursiune în unul dintre cele mai importante oraşe ale României: fostă aşezare daco-romană, colonie săsească, fortăreaţă austro-ungară, oraş-simbol al Marii Uniri din 1918  – Alba Iulia. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric.

Ziua 5: Moara Ohaba – Prejmer – Brașov – București (aprox. 420 km)

Călătorim la poalele Carpaților spre Brașov. La Șinca Veche aflăm secretele morii vechi de peste 130 de ani, cea mai veche moară din Țara Făgărașului, care încă macină perfect. Continuăm traseul cu biserică fortificată din Prejmer, acum pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și încheiem programul în Transilvania cu un tur al centrului istoric al Brașovului.

Date plecare:

28.08, 4.09, 18.09, 2.10.2017

Beneficii Senior Voyage Club Card:

•    Intrare la biserica fortificata din Viscri
•    Intrare la Moara Ohaba din Sinca Veche

Tariful include:

•    4 nopti de cazare la pensiuni 3* in Sibiel (langa Sibiu)
•    Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
•    Vizite conform descrierii
•    Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
•    Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 15 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Tariful nu include:

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)

Taxe si cheltuieli personale

Intrarile la obiectivele turistice

Excursiile optionale

Observatii:

•    Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la autogara Christian Tour: Calea Grivitei, nr. 158.
•    Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
•    Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
•    Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).
•    Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
•    Avansul la inscriere este de minim 50%.
•    Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
•    Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.
•    Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul pachetului.
•    Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.
•    Grupul minim pentru a se organiza excursia optionala este de 20 persoane.

Pensiunea Sibiel ●●●

www.sibiel.eu

Localizare

Pensiunile se găsesc în Sibiel, localitate care a cucerit Golden Apple, cea mai înaltă distincție internațională ce se acordă în turism. Sunt răspândite într-o vale pitorească, înconjurată de munţi, aproape de păduri de pini și arini. În apropierea se găsește faimosului Muzeu de Icoane pe Sticlă.

Facilitățile pensiunii

Proprietațile oferă sală de mese/ restaurant și servesc preparate din bucătăria tradiţională românească. Aici veți găsi o ambianță prietenoasă și relaxantă și mâncăruri excelente gătite în casă.

Facilitățile camerelor

Camerele oferă televizor şi băi moderne cu duș