Durata: 4 ZILE
Pret: de la 123 € /pers/sejur

SERBIA -BULGARIA 4 zile Autocar

Reducere* pana la 15% – de la 123 Euro

Cazanele Dunarii -Belgrad -Nis -Skopje -Sofia -Plovdiv -Veliko Tarnovo

 

Ziua 1. BUCURESTI -PORTILE DE FIER -BELGRAD (cca. 595 km)

Plecare din Bucuresti, la 6.00, din parcarea de la Gara de Nord (Calea Grivitei, langa Muzeul CFR) spre Drobeta- Turnu Severin. Trecand peste barajul de la Portile de Fier, urmam malul sarbesc al Defileului Dunarii si strabatem Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu peisaje grandioase. Scurta oprire pentru fotografii la Cetatea Golubac. Seara ajungem in Belgrad si vizitam fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Deplasare cu autocarul la hotel pt. turistii care nu participa la masa traditionala (optional 29 €) in Skadarlija. Insotiti de ghid, “petrecaretii” vor parcurge str. pietonala Knez Mihailov cu magazine si terase pitoresti, spre cartierul Skadarlija (supranumit Montmartre-ul belgradean). Zona s-a dezvoltat incepand din a doua parte a sec. XIX, datorita artistilor care si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla unele dintre cele mai cunoscute restaurante locale, prilej pentru a degusta din deliciile bucatariei sarbesti intr-un program optional, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul by night spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD -Muntele AVALA -ZEMUN

Mic dejun. Continuam explorarea Belgradului, reluand tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament, apoi vizitam Casa Florilor, Mausoleul Maresalului Tito, precum si Muzeul de Istorie al Yugoslaviei. Dupa amiaza timp liber in Belgrad, sau program optional (10 €) la Palatul Regal (nu e inclus biletul de intrare) si Muntele Avala -singura inaltime din apropierea orasului – unde se afla turnul de televiziune si Monumentul eroilor din 1912-1918 si de unde vom avea o priveliste deosebita asupra capitalei Serbiei. Programul optional continua cu tur pietonal in Zemun, la Turnul Gardos si in zona cheiului, renumit pentru colorata viata de nopate. Puteti opta (contra cost 25 €)  pentru o placuta cina pe malul Dunarii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Belgrad.

Ziua 3. BELGRAD -NIS -SOFIA (cca. 375 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Nis, al 3-lea oras ca marime al Serbiei. Vom descoperi Primaria (construita in 1925 in stil neoclasic), Piata Regelui Milan cu Fantana Čair si Catedrala Ortodoxa (sec.XIX) ce reflecta o combinatie de stiluri: bizantin, baroc, renascentist. Timp liber pe Obrenoviceva- principala artera comerciala din oras. Traversam in Bulgaria si vizitam capitala acesteia Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Bis. Sf. Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram Parlamentul, in stil neo renascentist, iar in cartierul Boiana descoperim o perla UNESCO, biserica de sec. XI- Boiana, cu superbele fresce din 1259, (recent restaurate) din timpul Taratului Româno- Bulgar al fratilor vlahi Asan si Petru. Cazare la Sofia.

Ziua 4. SOFIA -PLOVDIV -VELIKO TARNOVO -BUCURESTI (cca. 525 km)

DATE de PLECARE

2018

FIRST MINUTE

CLIENT FIDEL

LOC in CAM. DBL SUPLIM. SGL COPIL

6 – 12 ANI

Al 3-lea Adult in CAM.
24.06, 29.11 123 € 145 € 45 € 129 € 135 €
13.08, 13.09 132 € 155 € 45 € 139 € 145 €

Mic dejun. Vizita in Plovdiv al 2-lea mare oras al Bulgariei, intemeiat de traci, cucerit de macedoneni, stapanit apoi de romani, care au lasat mostenire Teatrul Antic (sec. II i.Hr.) decoperit in 1972 in urma unui cutremur. In apropiere admiram Moscheea Dzhumaya construita in sec. XV pe locul Catedralei Sveta Petka, apoi Bis. Sveti Nedelia (sec.XVI) cu un iconostas din lemn de nuc si Muzeul Etnografic situat in Orasul Vechi, cel mai pitoresc loc din Plovdiv. Facem un ultim popas in vechea capitala din perioada Taratelor Bulgare, Veliko Tarnovo, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Traversam Dunarea si sosim in Bucuresti la Gara de Nord in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. trafic internat.

– 3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*).

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizitele la Cazanele Dunarii, Belgrad, Nis, Sofia, Plovdiv, Veliko Tarnovo

–  Asigurare Travel (medicala + storno) cca. 55 lei

–  Excursii optionale, bilete de intrare la obiective turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si servicii de ghizi locali

–  Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

–  Taxa de oras (se achita cash in euro de catre turisti)

 

 

 

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers.

 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

1.             FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:

2.             EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. – 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

3.             CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

4.             REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

5.             REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

TRASFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora   Tarif /pers.

  €/sens

  Orasul Locul de intalnire Ora   Tarif /pers.

  €/sens

PLOIESTI Petrom – Metro   6 € /sens   BUZAU Mc Donald’s Unirea   10 €/sens
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 9 €/sens   BRAILA Parcare CARREFOUR 10 €/sens
BRASOV Mc Donald’s Cal. Bucuresti   12 €/sens   GALATI Mc Donald’s   10 €/sens
Constanta Gara   12 €/sens   FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru   12 €/sens
CRAIOVA   Autogara Nord 12 €/sens