Durata: 8 Zile

De ce Santorini?

Pentru ca iti ofera tot ce-ti doresti de la destinatia ta de vacanta: peisaje fantastice, este considerata a fi cea mai frumoasa insula a Greciei, plaje cu nisip negru, alb, rosu, locatii romantice, apa cristalina, munte si mare, paduri de maslini, croaziere luxoase, hoteluri construite in stanca ce par sa te duca cu gandul inapoi in timp, traditii, taverne, cluburi de noapte, magazine, localnici prietenosi si multe altele ce-ti vor transforma visul de vacanta in realitate!

Locatie: Cea mai sudica insula a arhipelagului Cyclade din estul Marii Mediterane, situata intre insulele Ios si Anafi, la o distanta nordica de 63 mile marine de Insula Creta, are o istorie de peste 3500 ani si este recunoscuta ca emblema turismului mediteranean. Imaginea magicelor case albe cu acoperisuri albastre, pe fundalul marii si cerului senin, au devenit culorile drapelului grecesc. Denumirea actuala a insulei, antica Thira sau Thera, a fost data de cruciatii care debarcand pe insula au gasit o mica capela inchinata Sfintei Irina. Peisajul ireal al insulei si imprejurimilor este dat de vulcanul banuit ca ar fi ascuns in apele marii fantasticei civilizatii a Atlantidei sau Atlantisului, asemanata de multi cercetatori cu civilizatia minoica, disparuta de pe insula o data cu eruptia din 1500 IC.

Clima: Mediteraneana, cu ierni blande si cu o temperatura medie de 27 grade Celsius in timpul verii.

Gastronomie:Bucataria locala este specializata in preparate din peste, fructe de mare si deserturi pe baza de miere, dar nu lipsesc siobisnuitele preparate grecesti: tzatziki, tarama, musaka, souvlaki, giros, ce trebuie stropite din plin cu Ouzo, Tzipoura, Metaxa sau Retzina. Sunt si preparate cu specific local, mai ales branzeturi si chiftelute de tomate.

Sport si activitati pentru timpul liber: Rafting, snorkelling, pescuit, yachting, sporturi de apa, tenis, jogging si multe altele.

Shopping: Pe insula gasiti magazine de bijuterii, produse artizanale din ceramica, produse cosmetice pe baza de ulei de masline.

Excursii optionale

Croaziera la Apus de Soare

Se face imbarcarea pe vas la ora 17.30 din portul Athinios si se navigheaza pe traseul traditional al craterului (caldare), pentru o seara memorabila, romantica, pentru a admira apusul de soare reflectat in apele marii intre Thirassia si Oia. Totul este acompaniat de muzica traditionala, masa bufet si vin local nelimitat. Cina este inclusa la bord, cu racoritoare si vin.

Durata excursiei:½ zi (de la ora 17:30 pana la apusul soarelui)

Mijlocul de transport: vas

Tipul de masa: cina (tip bufet cu racoritoare si vin)

Atentionari suplimentare: jacheta pentru seara la bordul vasului

Tarif informativ: 47€/persoana