Durata: 7 Zile
Pret: de la 894 € /pers/sejur
Date plecare:

08.05, 16.05, 23.05, 30.05, 06.06.2018

Ziua 1: Bucuresti – Sankt Petersburg

Astazi ne incepem calatoria in Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Sankt Petersburg. Dupa aterizare avem transfer la hotel si program liber.

Ziua 2: Sankt Petersburg – Tsarskoe Selo

Ne trezim odihniti si energizati. Azi avem program liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala la Tsarskoe Selo, devenita resedinta de vara a tarilor Rusiei. Timp de doua secole, multi arhitecti renumiti au contribuit la crearea unui ansamblu unic de palate, pavilioane, parcuri si lacuri. Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este camera de chihlimbar, faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi, la inceputul secolului al 18-lea si oferita de catre regele Prusiei, Friedrich Wihelm I, aliatului sau rus, Tarul Petru cel Mare, in 1716. Cazare in Sankt Petersburg, Pe timp de seara, pornim la o promenada pe aleile orasului in cautarea de cadre splendide cu lumini imbietoare.

Ziua 3: Sankt Petersburg – Croaziera Neva

Incepem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local si admiram ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele si podurile vestite in toata lumea: Calaretul de arama, Bulevardul Nevskii Prospect, primul bulevard construit in Sankt Petersburg, Piata Regala si vizitam Manastirea Lavrei Aleksander-Nevskii. Continuam vizitarea orasului cu cea mai veche constructie a sa, Fortareata Petru si Pavel, ridicata pe malul raului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de arta din lume. Colectiile sale impresionante adapostesc peste 3 milioane de exponante. Cazare la Sankt Petersburg. La lasarea serii va propunem un program optional – croaziera pe Neva pentru a admira cladirile frumos luminate de pe cele 2 maluri ale raului.

Ziua 4: Sankt Petersburg – Peterhof

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala la Peterhof (5-6 ore), unde se va vizita unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru Cel Mare (1710-1714): Monplezir, resedinta a tarilor rusi. Acesta se aseamana foarte mult cu Palatul Versailles din Franta, avand in interior o camera a oglinzilor, iar sala de bal fiind decorata cu numeroase candelabre. In parcurile sale, numeroase alei sunt imprejmuite de fantani arteziene si cascade. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

Ziua 5: Sankt Petersburg – tren de mare viteza pana la Moscova 

Ne convingem cu greu sa parasim Sankt Petersburg, insa o facem cu amintiri frumoase, coborand spre Moscova, capitala Rusiei. Vom face aceasta calatorie cu un tren de mare viteza, admirand in trecere peisajele splendide cu paduri si ape curgatoare ale Parcului National Valdai si ale Parcului National Zavidovo. Iata-ne ajunsi in Moscova, centrul politic, economic, stiintific si cultural al Rusiei si Europei de Est, fiind cel mai mare oras aflat in intregime pe continentul Europa. Admiram fugitiv peisajul citadin si ne indreptam spre hotel. Cazare la hotel in Moscova.

Ziua 6: Moscova

Mic dejun. Incepem vizita in Moscova cu ghid local: Catedrala Sf. Vasile (simbolul orasului), o adevarata minune a arhitecturii rusesti ce se ridica in faimoasa Piata Rosie, Teatrul Balsoi, infiintat in 1776 printr-un decret imperial, Catedrala Mantuitorului si Catedrala Voznesensky. Dupa amiaza, vizita la metroul moscovit (adevarata bijuterie arhitectonica) cu faimoasele sale statii: Mayakovskaya, Ploschad Revolyutsii, Kropotkinskaya, Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Novokuznetskaya, adevarate palate subterane, in care arta ruseasca isi dezvaluie splendorile. Acestea sunt decorate cu candelabre si arcuri din marmura de felurite culori. Constructia metroului a inceput in 1930. In prezent, are o lungime de 256 km si cuprinde 138 de statii. Cazare la Moscova.

Ziua 7: Moscova

Mic dejun. Continuam cu explorarea Kremlinului cu ghid local, excursie de jumatate de zi (resedinta tarilor Rusiei si in prezent resedinta presedintelui) unde vom privi ca Napoleon Bonaparte la superbele cupole aurite si la cele 17 biserici ale cetatii. O alta atractie a Kremlinului este Marele Clopot (Tsar Kolokol) ciuntit de un obuz inamic. Timp liber sau excursie optionala pentru iubitorii de arta la vestitele Galerii „Tretyakov”, unde se gasesc cele mai renumite capodopere ale picturii ruse. Cazare la Moscova.

Ziua 8: Moscova – Serghiev Posad – Minsk

Mic dejun. In cursul diminetii, eliberarea camerelor. Apoi optional, excursie la Serghiev Posad, in inima ortodoxiei ruse, cu renumita Manastire a Sfintei Treimi Sf. Sergius Lavra (construita in 1422 de Sf. Nicon, ucenicul Sf. Serghie, la 30 de ani de la moartea acestuia din urma, pentru depunerea moastelor sale) si Biserica Sfantul Nicon. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul spre tara.

Tariful include:

·   Bilet de avion: tur Bucuresti – St. Petersburg (escala Moscova), retur Moscova – Bucuresti

·   7 nopti cazare la hoteluri de 4*;

·   Mic dejun;

·   Transfer aeroport – hotel – aeroport;

·   Transport cu autocar climatizat;

·   Transport cu trenul de mare viteza intre St. Petersburg – Moscova;

·   Biletele de intrare la Kremlin, Metrou in Moscova, Catedrala Sf Vasile, Fortareata Petru si Pavel si Muzeul Ermitaj.

·   Bacsis – 25 €/pers

·   Ghid insotitor din partea agentiei

·   Ghid local pentru vizite conform programului

Suplimente si reduceri:

·   Supliment camera single: 185€/sejur (numar camere limitat).

Tariful nu include:

·   Asigurare medicala de calatorie si asigurarea storno;

·   Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale;

·   Taxa de viza si procesare acte – 75€/pers. (se achita la inscriere).

Observatii:

CONDITII DE iNSCRIERE

·   Avansul la inscriere (cu mai mult de o luna inainte de plecare) este de minim 50% din valoarea pachetului. Ultima plata trebuie facuta cu maxim doua luni inainte de data plecarii;

·   Nu se accepta partaj;

·   Nu se ofera doar serviciile la sol, se poate achizitiona doar pachetul integral de servicii;

·   Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programul Senior Voyage Rusia.

·   In cazul in care turistul nu va obtine viza se vor aplica penalizari conform conditiilor de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

·  Grupul minim pentru realizarea excursiei este de 35 persoane.

 

Acte si conditii pentru viza Rusia

·    Pentru turistii care nu detin viza de Rusia pe pasaport, se va aplica pentru viza de grup. In acest caz, fiecare turist trebuie sa achite o taxa de solicitare a vizei, in valoare de 75€ (se achita la inscriere).

·   Taxa aferenta solicitarii de viza nu este rambursabila si nici nu poate fi  ransferata catre o alta persoana.

·   Taxa de solicitare a vizei se va achita indiferent daca viza este sau nu eliberata.

·   Documentele suplimentare vor fi solicitate de catre agentie in vederea obtinerii vizei de Rusia, inclusiv o fotografie digitala facuta in ultimele sase luni.

·   Termenul limita de inscriere si transmitere a documentelor pentru viza de grup se va comunica ulterior.