Durata: 28 Dec 2018 - 02 Ian 2019
Pret: de la 242 € /pers/sejur

Revelion 2019 – CERNAUTI- CHISINAU 6 zile Autocar

Reducere* pana la 15% – de la 242 Euro

Suceava, Cernauti,  Cetatile Hotin si Soroca, Cricova , Orheiul Vechi, Chisinau, Tiraspol

 

Ziua 1. BUCURESTI – Cetatea SUCEVEI -CERNAUTI (cca. 550 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Gara de Nord Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Suceava- Cernauti. Pe traseu oprire pentru vizita fosta cetate de scaun a Moldovei-Suceava, construita tot de Petru Musat si consolidata de Stefan cel Mare, care conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti, pivnita, etc. Trecem frontiera in Ucraina, pentru a ne caza la Cernauti.

Ziua 2. CERNAUTI –Cetatea HOTIN ( 65 km)

Mic dejun. Incepem turul orasului Cernauti supranumit “mica Viena”, ce ofera un mixt de stiluri (baroc, neoclassic si secession) din timpul stapanirii Austro-Ungare, stilul moldovenesc si neo-romanesc al perioadei interbelice de administratie romaneasca. Admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova- prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Admiram monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii) care se impune cu turnul cu ceas, inalt de 50 m, unde in fiecare zi la ora 12 un trompetist imbracat in costum traditional bucovinean canta „Marichka”, o melodie a compozitorului cernautean Stepan Sabadash. Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, care seamana izbitor cu Biserica Manastirii Curtea de Arges) apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri pastelate (bogat ornamentate), numeroase magazine si cafenele. La pranz ne deplasam spre Cetatea Hotinului, declarata “una dintre cele 7 minuni ale Ucrainei”, parte a sistemului defensiv al Moldovei medievale. Cetatea pastreaza aspectul de sec. XV (care i se datoareaza domnitorului Stefan cel Mare), zidurile masive prevazute cu turnuri inalte adapostind, printre altele, Biserica Al. Nevski. Seara intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Cernauti.

Ziua 3. CERNAUTI -Cetatea SOROCA -CHISINAU (cca. 395 km)

Mic dejun. Plecam spre Cetatea Soroca, construita in sec. XV de Stefan cel Mare si reconstruita de Petru Rares un secol mai tarziu, intr-un stil numit “tip scoica”, ce imprima cetatii o forma rotunda, in care turnul de la intrare inchide diametrul cercului. Vom descoperi zidurile masive (care se inalta pe malul Nistrului), prevazute cu 4 turnuri rotunde si un turn patrat (avand capul de bour deasupra intrarii) si biserica cetatii. Apoi ne indreptam catre Chisinau pentru a ne caza.

Ziua 4. CHISINAU – CRICOVA ORHEIUL VECHI – La multi ani, 2019!

Mic dejun. Incepem dimineata cu excursie optionala la crama Cricova, patrimoniu cultural-national al Republicii Moldova, cel mai mare complex subteran (cca. 53 ha) cunoscut in lume, cu peste 200 de soiuri (multe dintre ele foarte rare sau unice) si peste 30 milioane de litri de vin pentru care a intrat in Cartea Recordurilor (2005). Deschisa in 1952, crama se prezinta ca un labirint de strazi/ bulevarde (cu o lungime totala de cca 120 km) cu denumiri specifice: Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay s.a., pe care ne vom plimba si noi cu trenuletul turistic dupa achitarea biletului de intrare, cu sau fara degustare de vinuri inclusa. Continuam deplasarea spre Orheiul Vechi, cel mai important obiectiv cultural din Rep. Moldova, care pastreaza fortificatii, lacase de cult (inclusiv mnastiri rupestre), locuinte, bai, s.a din cele doua perioade majore: tataro-mongola (sec. XIII-XIV) si moldoveneasca (sec.XV-XVI), reunite intr-un Complex Muzeal in aer liber. In “perioada moldoveneasca” Orheiul  fost unul dintre cele mai importante centre de aparare nationala, cand aici exista o Cetate (ale carei ruine sunt vizibile) consolidata de Stefan cel Mare si Petru Rares, dar distusa ulterior de Alexandru Lapusneanu la ordinul turcilor. Intoarcere la Chisinau pentru cazare la acelasi hotel si sa ne pregatim pentru trecerea in Noul An. Optional cina de Revelion sau puteti merge in centrul orasului pentru a sarbatori trecerea in noul an : La multi ani, 2019!!!

Ziua 5. CHISINAU – TIRASPOL  (cca. 70 km)

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, incepem un tur al orasului Chisinau cu : Universitatea Tehnica, Parlamentul, Gradina publica (cel mai vechi parc din oras amenajat in sec. XIX in stil clasic), cu statuile lui Aleksandr Puskin si Stefan cel Mare si 12 busturi ale clasicilor literaturii romane. Urmeaza Senatul, Arcul de Triumf (sec. XIX) care comemoreaza victoria armatelor rusesti din Razboiul ruso-turc (1828-1829) si care adaposteste in interior un clopot gigant (6,4 t) turnat din turnurile turcesti capturate. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie optionala (15 euro) la Tiraspol. Ajunsi in Trasnistria, admiram din autocar Cetatea Tighina (sec. XV) construita de Stefan cel Mare si urmam drumul spre Tiraspol- oras “ciudat”, care pare mult mai sovietic decat Moscova din zilele noastre, putand fi comparat cu un adevarat muzeu in aer liber pentru cei interesati de o bizara calatorie in timp. Parcurgem un tur de oras cu autocarul si admiram: Stadionul de fotbal Sheriff, ruinele Cetatii-Fortarete Tiraspol (sec. XVIII) construita in urma Tratatului de la Iasi (dupa Razboiul Ruso-Turc), care stabilea granita dintre Imperiul Tarist si cel Otoman pe Nistru, Muzeul de Istorie locala, Sovietul Suprem al Guvernului cu bustul solemn al lui Lenin, iar in apropiere un tanc sovietic T-34 (care comemoreaza victoria Uniunii Sovietice in al doilea Razboi Mondial). Intoarcere la Chisinau pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. CHISINAU – BUCURESTI (cca. 500 km)

Mic dejun. Pornim catre tara, dar inainte de a ajunge la Bucuresti vom mai vizita in drumul inapoi spre casa : manastirile Capriana si Hincu. Prima vizita in program este manastirea de calugari Capriana , fiind unul dintre cele mai vechi asezaminte monastice domnesti din Moldova, la constructia caruia au contribuit multi domnitori, printre care si Stefan cel Mare. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, unde un interes deosebit il prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul Cuvioasa Parascheva si biserica de iarna cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul spre Bucuresti, unde vom sosi in jurul orei 23:30, in functie de formalitatile vamale si trafic.

 

DATE de PLECARE

2018

REDUCERI  DE PANA LA 15%* LOC in CAM. DBL SUPLIM. SGL COPIL

6 – 12 ANI

Al 3-lea ADULT in CAM.
28.12.2018 242 € 285 € 111 € 265 € 275 €

 

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international

– 5 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizite la: Suceava, Hotin si Soroca, Cernauti, Orheiul Vechi, Chisinau, Cricova.

Asigurare Travel (medicala + storno)

–  Excursiile si vizitele optionale conform program.

–  Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

–  Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

–  Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

1.             CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

2.             REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

3.             REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

Grup minim 35 pers.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

TRASFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora   Tarif /pers.

  €/sens

  Orasul Locul de intalnire Ora   Tarif /pers.

  €/sens

PLOIESTI Petrom – Metro   6 € /sens   BUZAU Mc Donald’s Unirea    
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 9 €/sens   BRAILA Parcare CARREFOUR  
BRASOV Mc Donald’s Cal. Bucuresti   12 €/sens   GALATI Mc Donald’s    
Constanta Gara   12 €/sens   FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru    
CRAIOVA   Autogara Nord 12 €/sens