Durata: 27 Apr 2019 - 01 Mai 2019
Pret: de la 275 € /pers/sejur

Paste in Macedonia–Ohrid

PLECARE: 27.04.2019

 

ZIUA 1: Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa). Ora 6.00 deplasare pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Skopje. Se tranziteaza Bulgaria. Popas la un restaurant in apropiere de Sofia pentru masa de pranz..
Seara, cazare Skopje. Va invitam la slujba de Inviere de la Catedrala Sf. Klement.

Hristos a Inviat!

ZIUA 2: Mic dejun.Plimbare pietonala in vechiului oras pentru a admira Podul de Piatra, Fortareata Kale ce ofera o vedere panoramica asupra orasului, Muzeul de Etnografie si Arheologie al Macedoniei, casa memoriala a Maicii Tereza – un important loc de pelerinaj,   dupa care facem o scurta plimbare in vechiul Bazar. Continuam vizita spre Muntele Vodno unde se afla Manastirea Sf. Pantelimon.

Continuarea excursiei cu vizitarea pitorescului canion Matka creat si monelat de raul Treska. Dupa amiaza vom sosi in capitala turistica a Macedoniei – Ohrid. Timp liber si plimbare pentru a admira peisajul muntilor Galichico, lacul Ohrid si zona istorica a orasului: Cetatea, vechile porti ale fortaretei, Biserica Sf. Clement, promenada si atelierele artizanilor. Seara cazare si cina la Hotel Tino 4* in statiunea Sveti Stefan situata pe malul lacului.

Ziua 3: Mic dejun. Va propunem o excursie optionala la Biserica Sf. Naum – cel mai renumit lacas de cult din regiunea Ohrid. Dupa amiaza va sugeram o plimbare cu vaporasul pe lac. Cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 4: Mic dejun. Plimbare pietonala in zona veche a orasului Ohrid sau excursie optionala in “Macedonia Greceasca” pentru a vedea pitorescul oras Kastoria situat pe malul de vest al Lacului Orestiada  intr-o vale inconjurata de culmi muntoase joase, „un muzeu in aer liber”, unde, pe orice straduta se gaseste o marturie bizantina sau ceva „vechi”. Orasul este renumit pentru arhitectura caselor, (unele dintre ele zidite in perioada otomana), pentru folclorul zonei si pentru comerializarea blanurilor
Ziua 5: Mic dejun. Plecare catre tara, se tranziteaza Bulgaria. Popas la Sofia pentru vizitarea Catedralei Alexander Nevski. Seara sosire in Bucuresti in functie de trafic..

PRET: 275 Euro/persoana in camera dubla

 

Pretul include: Pretul nu include:
·        transport cu autocar, clasificat iternational;

·        1 cazare cu mic dejun la Skopje hotel 4*

·        3 cazari cu mic dejun si cina in hotel Tino 4* in Sveti Stefan – Ohrid;

·        vizitele cuprinse in program;

·        ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

·   asigurari (storno, medicala)

·   intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

·   Supliment single 80 Eur

·   Excursie in Grecia – Kastoria – 30Eur/pers;

·   Excursie la Manastirea Naum – 15 Euri/pers;

·   Plimbare cu vaporasul – aprox 10 euro

·   Copii sub 12 ani care stau in camera cu doi adulti au o reducere de 60 eur.