Durata: 26 Apr 2019 - 01 Mai 2019
Pret: de la 269 € /pers/sejur

PASTE in CAPADOKKIA

& la POARTA     ORIENTULUI

MISTER, SPIRITUALITATE, RELIEF STRANIU SI O ATMOSFERA DEOSEBITA

Un circuit printre roci vulcanice sculptate de natură, cu forme  bizare, o vizită într-unul dintre cele mai frumoase situri din patrimoniul UNESCO şi o coborâre de mai multe etaje în adancul asezarilor subterane sapate in piatră  –  Cappadocia – tinutul cailor frumosi!

BONUS: Masa de Paste la restaurantul hotelului 

                 Excursie la “Izvorul Tamaduirii”

7 zile/6 nopti

ATRACTII:

Capadokkia: Goreme, Urgup, Uchistar, Valea Ihalara, Kaymacli(orasul subteran)

Istanbul – Poarta Orientului

PLECARE : 26.04.2019

 

ZIUA 1:  Plecare din Bucuresti, de la P-ta Victoriei, ora 06.00 pe traseul: Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul. Sosire in Turcia – “HOS GELDINIZ!” –Cazare hotel 3*.

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare spre Capadokkia (in traducere – pamantul frumosilor cai) renumita prin relieful straniu, misterios si fascinant, considerat leaganul crestinismului. Cazare in Capadokkia – in Urgup, hotel 4*. Cina.

ZIUA 3: Mic dejun. Optional, dimineata, in zori plimbare cu balonul (160 euro/pers). HRISTOS A INVIAT! Deplasare la“muzeul in aer liber” din valea Goreme  unde sunt aproximativ 30 de biserici sapate in in roca vulcanica ce fac parte dintr-un un vechi complex monahal din din secolele X-XII incluzand  biserici rupestre cu fresce bizantine și chilii ale calugarilor proto-creștini.. Aici vom admira: Capela Marului cu fresca Inalțarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, frescele restaurate ale Bisericii Intunecate și Biserica Tokali, cu o bolta acoperita complet de scene biblice En route oprire la Cavusin – Bis. Sf. Ioan.  BONUS : Masa de Paste la restaurantul hotelului. Dupa amiaza vom admira pitorescul oras Uchistar o celebra si impozanta fortareata sapate in stanca.Cina si cazare la acelasi hotel.

Optional, puteti participa la o seara traditionala turceasca intr-un restaurant cu specific sapat intr-o stanca in relieful straniu al Capadokkiei.

ZIUA 4 : Mic dejun. Optional, deplasare pe Valea Ihlara pentru a admira canionul creat de raul Melendiz (raul Capadokkiei), vechile asezari sapate in piatra, orasul subteran Kaymacli (dispus pe 8 etaje din care 4 au fost curatate de daramaturi). Popas un atelier de onix pentru a vedea cum se prelucreaza, pentru achizitioanarea de suveriruri si pentru a savura o cafea turceasca sau ceai cu diferite arome cu iz oriental.  Seara, plimbare pietonala in Urgup (renumit pentru vinuri si atelierele de covoare). Cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 5: Mic dejun. Plecare spre Istanbul. Popas la Ankara pentru a vedea Mausoleul lui Ataturk, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si Vechile ziduri medievale cu Turnul Otoman. Cazare in Istanbul, hotel 3*. Seara, timp liber pentru plimbare, schopping.

ZIUA 6: Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet pentru a vedea biserica Sf. Sofia (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in   anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI, Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, contruita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Hipodromul, Cisternele sau Palatul scufundat. Dupa amiaza timp liber la dispozitia turistilor, shopping in Marele Bazar. Dupa amiaza, optional, croaziera pe Bosfor ( aprox 2 ore).Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 7: Mic dejun. Plecare catre Bucuresti, cu oprire la “Izvorul Tamaduirii” – pentru a vedea izvorul cu apa tamaduitoare al Maicii Domnului. Locul este declarat sfant, imuabil si inviolabil si se afla la marginea Istanbulului, intr-o manastire construita in sec. XIX la subsolul careia se gaseste un paraclis din sec. V, si  izvorul care a vindecat de-a lungul timpului mii de credinciosi. Sosire in functie de trafic si de formalitatile vamale.

 

PRET : 269 EUR/pers

· transport cu autocar, clasificat international*;

· 3 cazari cu mic dejun in hotel de 3* la Istanbul ;

· 3 cazari cu mic dejun si cina in hotel de Tassaray 4*/ similar, in Capadokkia ;

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

· asigurari (storno, medicala)

· intrarile la obiectivele turistice  si serviciile

ghizior locali;

· ghid local –20 euro/pers

· excursiile optionale: Seara turceasca la un local cu specific (35 eur); Valea Ihlara si orasele subterane ( 25 eur).

· Croaziera pe Bosfor – 15 Euro;

· plimbare cu balonul – 160 Euro;

· Supliment camere single – 150 Euro

· taxa de oras, daca se percepe de catre unitatea de cazare, va fi achitata cash la receptia hotelului de catre fiecare turist;