Durata: 21 Mai 2018 - 17 Sep 2018
Pret: de la 159 € /pers/sejur

Ziua 1: București – Salina Ocnele Mari – Govora – Surpatele – Dintr-un lemn (aprox. 290 km)

Pornim din București și facem prima oprire la Salina Ocnele Mari, pentru a vedea fostele galerii romane. Pe traseu mai vizităm stațiunea Govora, Mănăstirea Surpatele și Dintr-un Lemn, o bisericuță construită de un călugăr din trunchiul unui singur stejar. Petrecem următoarele 4 nopți la o pensiune în Polovragi.

Ziua 2: Polovragi – Cheile Oltețului – Horezu – Măldărești (60 km)

De dimineață explorăm spectaculoasele Chei ale Oltețului, mănăstirea și peștera Polovragi. Pornim spre Mănăstirea Hurezi, magnificul complex monahal construit de Brâncoveanu în secolul al XVII-lea, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. În apropiere, Măldăreștiul este renumit pentru cele două cule sau conace fortificate – Greceanu și Duca.

Ziua 3: Trovanții din Costești – Arnota – Defileul Bistrița – Olari (80 km)

Începem dimineața cu Rezervația Naturală a Trovanților din Costești, o rezervație unică în Europa, pentru a descoperi pietrele vii și misterul lor. Dacă vremea ne permite, urcăm prin munți spre Mănăstirea Arnota, unde o panoramă impresionantă cu întreaga depresiune Horezu ne aşteaptă. La Mănăstirea Bistrița admirăm picturile interioare executate de Gheorghe Tattarescu, iar apoi ne aventurăm pe o porțiune în Cheile Bistriței. În satul Olari găsim familii autentice de ceramiști, care au pus acest meșteșug pe harta UNESCO a patrimoniului cultural imaterial, oameni bucuroși să își prezinte atelierul și meșteșugul. De aici puteți aduce acasă ceramică originală de Horezu.

Ziua 4: Târgu-Jiu – Hobița – Tismana – Lainici – Curțișoara (180 km)

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost), pentru a descoperi capodoperele sculptorului Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, locul copilăriei sale – Hobița și perspective asupra vieții unuia dintre marii artiști ai lumii. În apropiere de Târgu-Jiu vizităm una dintre cele mai importante și vechi mănăstiri din Oltenia, Tismana. La întoarcere, popas la Mănăstirea Lainici și la Curțișoara, unde se află un frumos muzeu al arhitecturii populare gorjene.

Ziua 5: Valea Bălcească – Craiova – Ștefănești – București (370 km)

După micul dejun ne îndreptăm spre satul Valea Bălcească și conacul Nicolae Bălcescu. Aflăm povești fascinante despre conac și familia Bălcescu și descoperim cea mai mare colecție de documente masonice din România. Ne îndreptăm spre Craiova pentru o plimbare prin centrul istoric și Parcul Romanescu, o excepțională realizare a unor arhitecți peisagiști francezi (1901-1903). Admirăm lacul, grădina zoologică și primul pod suspendat pe cabluri din Europa. La final poposim în Ștefănești, la Vila Florica, casa în care a locuit familia Brătianu, una dintre cele mai longevive şi active familii din politica românească.

Date plecare:

21.05, 17.09.2018

Beneficii Senior Voyage Club Card:

Intrare la Culele Duca si Greceanu

Intrare la Conacul Balcescu

Tariful include:

4 nopti de cazare la pensiune 3* in Polovragi

Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 30 euro

Reducere a 3-a persoană: 15 euro

Copil 0 – 2.99 ani: gratuit

Copil 3 – 11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Tariful nu include:

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxe și cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

Observatii:

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la autogara Christian Tour: Calea Griviței, nr. 158.

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune
rabatabile.

Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.

Avansul la înscriere este de minim 50%.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.

Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.

Grupul minim pentru a se organiza excursia opțională este de 15 persoane.

Pentru vizitele în peșteri, unde temperaturile sunt scăzute, vă rugăm să vă echipați corespunzător.

Pensiunea Cheile Oltețului ●●●

www.cheile-oltetului.ro

Localizare

Pensiunea este situată într-un cadru natural de excepție, în localitatea Polovragi, la poalele Munţilor Piatra Polovragilor, în imediata apropiere a minunatelor Chei ale Oltețului.

Facilitățile pensiunii

Restaurantul pensiunii servește bunatăti tradiționale românești și preparate internaționale. Dacă dorești să petreci mai mult timp în aer liber și să savurezi aerul proaspăt de munte, te asteapta o terasă generoasă, un teren de tenis de picior, o masa de ping-pong, chiar și loc de joaca dacă veniți însoțiți de copii.

Facilitățile camerelor

Camerele sunt decorate modern și pun la dispoziția turiștilor frigider, TV si acces la Internet de viteza mare prin Wi-Fi. Camerele oferă o vedere impresionantă asupra Cheilor Olteţului.