Durata: 13 Mai 2018 - 30 Sep 2018
Pret: de la 169 € /pers/sejur
Date plecare:

13.05, 27.05, 3.06, 17.06, 2.09, 9.09, 23.09, 30.09.2018

Intr-o excursie de cinci zile te invitam sa descoperi oaza de frumusete autentica a Muntilor Apuseni.

Ziua 1: Bucuresti – Brasov – Vartop (aprox. 520 km)

Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Muntii Apuseni. Petrecem 4 nopti in Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural idilic.

Ziua 2: Rosia Montana – Casa Avram Iancu – Dealul cu Melci – Cascada Pisoaia – Cheile Ordancusii (aprox. 160 km)

Dupa micul dejun, plecam spre Rosia Montana, unde facem un tur ghidat si descoperim satul prin prisma patrimoniului si a oamenilor sai.  In apropiere, vizitam Casa Avram Iancu, pentru a afla mai multe despre viata eroului nostru. Apoi ne relaxam cu o plimbare pana la Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci, unul dintre cele mai bogate puncte fosilifere din Romania, unde se gasesc specii de moluste pietrificate, cu o vechime de peste 65 de milioane ani. La final, traversam Cheile Ordancusii, printre cele mai impresionante din Apuseni.

Ziua 3: Pestera Meziad – Remetea – Moara cu apa de la Rosia – Pestera cu Cristale Farcu (aprox. 170 km)

Incepem ziua cu un tur prin Pestera Meziad, o grota de o frumusete stranie, cu stalactite si stalagmite extrem de spectaculoase. La Remetea admiram biserica reformata din sec. XIII, iar in Rosia avem parte de un moment inedit. Vizitam moara cu apa, unde gazda noastra, baciul Gheorghe Burtic, ultimul morar de sub Muntii Padurea Craiului, ne va canta la un instrument neobisnuit – vioara cu goarna. Incheiem turul la Pestera cu Cristale din Mina Farcu, deosebit de frumoasa, singurul loc din tara unde turistii fara pregatire speologica pot admira delicatele cristale care impodobesc peretii pesterii.

Ziua 4: Parcul Natural Apuseni – Pestera Ursilor – Muzeul Etnografic La Fluturi (aprox. 140 km)

Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de o zi (extracost). Dupa micul dejun, intram in Parcul Natural Apuseni, pentru o drumetie de neuitat. Vom fi rasplatiti cu peisaje fascinante, pe care le vom tine minte toata viata. Garantat. La intoarcere vizitam Pestera Ursilor, capodopera a naturii, unicat atat in Romania cat si in Europa, spectaculoasa datorita numarului stalactitelor, stalagmitelor si al formatiunilor stancoase in forma de castele, strigoi si animale. Incheiem ziua la un muzeu surprinzator, Muzeul Etnografic La Fluturi din satul Chiscau.

Ziua 5: Vartop – Tebea – Brad – Bucuresti (aprox. 560 km)

Calatorim spre Tebea in cautarea Gorunului lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani, simbol al luptei pentru libertate, declarat monument istoric si natural. Continuam cu Muzeul Aurului din Brad, unic in Europa. Aici se afla expuse cele mai spectaculoase si valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate din piese rare scoase din adancurile pamantului, chiar in formele pe care le putem vedea noi astazi. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Tariful include:

·   4 nopti de cazare la pensiune 3* in Vartop, Parcul Natural Apuseni

·   Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa

·   Seara bihoreana cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese

·   Vizite conform descrierii

·   Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·   Ghid insotitor pentru intreaga perioada

 
Suplimente si reduceri:

·   Supliment SGL: 60 euro

·   Reducere a 3-a persoana: 10 euro

·   Copil 0-2.99 ani: gratuit

·   Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

·   Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

 
Tariful nu include:

·   Asigurarea storno

·   Taxe si cheltuieli personale

·   Intrarile la obiectivele turistice

·   Excursiile optionale

Pensiunea Skipass 3*

www.pensiuneaskipass.ro

Localizare

Pensiunea Skipass este situata in satul de vacanta Vartop, din Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural deosebit, cu o priveliste inconjuratoare splendida. Aerul de munte intens ionizat este extrem de benefic. Ciripitul pasarilor, mirosul de rasina, apa pura, linistea inaltimilor, sunt atat de benefice, incat Parcul Natural Apuseni este considerat factor de sanatate.

Facilitatile pensiunii

Pensiunea se lauda cu un restaurant traditional de exceptie, deja cunoscut pentru preparatele culinare extrem de gustoase. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp afara si sa se bucure de aerul de munte, gasesc o terasa generoasa si o gradina. Pensiunea mai ofera piscina interioara incalzita si sauna uscata.

Facilitatile camerelor

Camerele dispun de baie proprie cu dus, televiziune prin cablu, incalzire centrala, geamuri panoramice si balcon la fiecare camera.