Durata: 04 Sep 2017 - 09 Oct 2017
Pret: de la 169 € /pers/sejur

Ziua 1: București – Cheile Bicazului – Gura Humorului (aprox. 520 km)

Plecare din București dis-de-dimineață. Pregătiți aparatele de fotografiat pentru oprirea noastră la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu. Sosire la hotel în Gura Humorului pentru 4 nopți.

Ziua 2: Humulești – Mănăstirile Neamțului – Târpești (aprox. 180 km)

În această zi avem ocazia de a descoperi ținutul Neamț. Ne oprim în Humulești, la Muzeul Memorial Ion Creangă, o căsuță veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român, Ion Creangă. Continuăm cu unele dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova: Agapia, Neamț și Secu. Încheiem ziua la un muzeu surprinzător, Muzeul Neculai Popa din Târpești.

Ziua 3: Mănăstirile pictate – Marginea – Chilia Daniil Sihastru (220 km)

O întreagă zi de tur ghidat la cele mai spectaculoase mănăstiri pictate din Bucovina: Moldovița, Sucevița, Putna și Dragomirna. Pe traseu ne oprim în Marginea, la un atelier de ceramică neagră, pentru a vedea ultimii olari tradiționali în acțiune. Turul de azi include și oprire la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna.

Ziua 4: Palatul Cuza – Palatul Sturdza – Iași (aprox. 350 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost) pentru a vizita Iașiul și două palate minunate din împrejurimile sale. Începem turul cu Palatul Cuza de la Ruginoasa și Castelul Sturdza de la Miclăușeni. Pe traseu ascultăm povești și legende interesante despre viața marilor familii boierești din Moldova. Continuăm cu Iași. Tur extins de oraș, incluzând Palatul Culturii, Piața Unirii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Mănăstirea Golia, Strada Lăpușneanu, Biblioteca Central Universitară, Universitatea Al. I. Cuza, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Bojdeuca lui Creangă și multe altele.  Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitațile hotelului sau explora stațiunea Gura Humorului pe cont propriu.

Ziua 5: Hanul Ancuței – București (aprox. 490 km)

După micul dejun ne întreptăm către Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente UNESCO. La prânz poposim la Hanul Ancuței, un simbol al Moldovei, unde găsim bucătăria tradițională moldovenească autentică. Aici îi plăcea marelui scriitor și povestitor Mihail Sadoveanu să zăbovească la o cană cu vin și, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanu Ancuței. Întorcere în București spre sfârșitul zilei.

Date plecare:
04.09, 25.09, 09.10.2017
Beneficii Senior Voyage Club Card:

Intrarea la manastirea Voronet

Intrarea la Muzeul Ion Creanga, Humulesti

Tariful include:

4 nopti de cazare la hotel 4* in Gura Humorului

Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoana: 15 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 euro (în camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

Tariful nu include:

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)

Taxe si cheltuieli personale

Intrarile la obiectivele turistice

Excursiile optionale

Observatii:

Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la autogara Christian Tour, Calea Grivitei, nr. 158.

Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.

Avansul la inscriere este de minim 50%.

Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Grupul minim pentru a se organiza excursia optionala este de 20 persoane.

Excursiile optionale se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva + 2%.

Hotel Toaca Bellevue ●●●●

www.toacabellevue.ro

Localizare

Hotelul Toaca Bellevue este situat în Gura Humorului, pe un platou înalt, ce oferă o vedere panoramică minunată asupra împrejurimilor. Elegant si confortabil, Toaca Bellevue este locul unde te simți ca acasă, iar gama diversificată de servicii, ațentia pentru detalii, profesionalismul și disponibilitatea personalului fac șederea cât mai placută.

Facilitățile hotelului

Hotelul dispune de bar, terasă, restaurant, camere cu balcon, închirieri rummy/ table/ saniuțe/ biliard, lift, acces gratuit la internet. Restaurantul hotelului oferă specialităţi bucovinene şi preparate europene. De asemenea, oaspeţii pot savura băuturi şi cafea la barul din holul hotelului sau pe terasă.

Facilitățile camerelor

Camerele au un decor clasic subliniat de culori vibrante, menit sa asigure oaspeților tot confortul pe parcursul șederii. Detin urmatoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet, mobilier din lemn masiv, minibar, cosmetice de baie, uscător de păr, cabină de duș, fier și masă de călcat la cerere.