Durata: 06 Mar 2019 - 10 Mar 2019
Pret: de la 210 €/pers/sejur

Martisor la Viena

„A calatori este pentru cei tineri o parte a educatiei; pentru cei varstnici o parte a experientei !”

Plecare : 06.03.2019

Ziua 1 | Plecare catre Ungaria

Plecare din Bucuresti ora 6.00 de la Atheneul Roman. Se calatoreste pe traseul Pitesti-Rm. Valcea – Sibiu – Deva – Arad – Budapesta. Sosire la in capitala Ungariei in cursul serii. Cazare la hotel 3*. Optional, croaziera pe Dunare In timpul careia se pot admira cele mai de seama monumente:Podurile peste Dunare, Cetatea, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare (Matei Corvin), Parlamentul, Citadella, Monumentul Libertatii, Insula Margareta, Palatele medievale care se gasesc pe ambele maluri ale Dunarii.

Ziua 2 | Viena

Mic dejun.  Plecare catre Viena. Popas la Pandorf. Dupa amiaza unteti invitati la un tur de oras cu autocarul Podul Aspern, Observatorul Astronomic “Urania”, Casa de Economii a Postei, Resedinta Guvernamentala si statuia Radetski, si pietonal – Opera, Muzeul National de Istorie a Artei, Muzeul de Istorie Naturala, Parlamentul, Primaria. Vom face o plimbare pietonala pe Ringul Vienez pentru a vedea Palatul Hofburg, p-ta Sf. Mihail, monumentul Trinitatii, Catedrala Sf. Stefan, cea mai veche artera pietruita si pietonala din Viena –  Kartnerstrasse, Opera.

Cazare la hotel Event Pyramide 4*/ sau similar din Viena.

Seara, va sugeram traditionala la un local de exceptie – un fost conac de vanatoare preferat de Franz Josep (cina bogata, rafinata si atmosfera deosebita).

Ziua 3 | Viena

Mic dejun. Excursie la Mayerling pentru a vedea partea sudica a Padurii Vieneze. Trecand pe langa Baden vom merge catre terenurile de vanatoare de la Mayerling unde, in 1889, Printul Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Joseph I al Austriei si succesor la coroana Imperiului Austro-Ungar, si-a petrectut tragica idila de dragoste cu frumoasa Maria Vetsera. De atunci Mayerling a fost transformat in „loc de pelerinaj” pentru turisti. La intoarcere, eu route, vom face popas la la cel mai mare lac subteran din Europa –  Seegrotte Hinterbrühl, pentru o plimbare cu barca ( prêt informativ – 9 euro/pers) si la Abatia Heiligenkreuz ( bilet intrare aprox. 10 euro/pers), cea mai mare abatie cisterciana din Europa, si a doua ca vechime din lume, avand o istorie de 900 de ani neîntrerupta a monahismului, Heiligenkreuz este atât atractie turistică si o experientă profund spiritual, o necropola a dinastiei Babenberg. Dupa amiaza, timp liber pentru plimbare si shopping pe renumita artera Mariahilferstrasse Cazare la acelasi hotel. Seara , optional puteti participa la un concert de muzica clasica la unul dintre cele mai frumoase saloane vieneze. ( prêt informativ – 40 euro/pers).

Ziua 4 | Deplasare la Palatul Imperial Schonbrunn pentru a admira resedinta dinastiei de Habsburg si monumentul Gloriette. Dupa amiaza, timp liber pentru a savura o cafea pe ringul Vienez. si shopping pe renumita artera Mariahilferstrasse La ora 16.00 se va pleca catre Budapesta. Cazare la Budapesta. Seara, va sugeram un program deosebit, la una din cele mai renumite crame din Ungaria – Borkatakomba, cu cina, muzica si dansuri traditionale.

Ziua 5 | Budapesta – Bucuresti. Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Plecare spre Bucuresti. Sosirea in tara in functie de formalitatile vamale si de trafic.

 

               Pret 210 Euro/pers in camera dubla

 

Pretul include: Pretul nu include:
· transport cu autocar, clasificat international*;

· 4 cazari cu mic dejun in hotel de 3* si 4*;

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

· asigurari (storno, medicala)

· intrarile la obiectivele turistice  si serviciile

ghizior locali;

· ghid local – aprox 10 euro/pers

· excursiile optionale: Cina traditionala ungureasca la un local cu specific (35 eur).

· croaziera pe Dunare cu cina inclusa (35 euro.pers);

·Cina traditionala la un conac de exceptie langa Viena (40euro/pers);

·Plimbare cu barca la Seegrotte Hinterbrühl (aprox. 9 euro/pers);

Excursie la Mayerling – 25 euro/pers;

Concert de muzica clasica – aprox 40 euro/pers

Nota :
· Pretul este calculat pentru un grup minim 35 pers. Pentru un grup mai mic de 35 de persoane se va achita o diferenta de 30euro/pers.

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar. Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale

Supliment sgl 80 Eur

·Copii sub 12 ani care stau in camera cu doi adulti au o reducere de 15 Eur

·La inscriere se achita minim 50 Eur

·Excursia trebuie platita integral cu 31 zile inainte de plecare