Durata: 23 Apr 2018 - 08 Oct 2018
Pret: de la 179 € /pers/sejur

Maramuresul este o regiune rurala idilica, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. In satele pitoresti, cu splendide biserici din lemn, obiceiurile se pastreaza practic neschimbate de sute de ani. Dealurile sunt arate si acum dupa metode traditionale. Mestesugurile si traditiile sunt transmise din generatie in generatie. Familiile raman in aceleasi sate ca si stramosii lor. Imbracamintea tesuta manual este inca purtata cu mandrie. Biserica este in continuare sufletul satului. Vecinii se cunosc unii pe altii si se ajuta intre ei. Vizitatorii Maramuresului au ocazia unica de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri si ai unei vieti simple si frumoase.

Ziua 1: București – Sighisoara – Dănești (aprox. 540 km)

Plecare din București spre Maramureș pe traseul Brașov – Târgu Mureș – Baia Mare. Ne oprim la Sighișoara, unde ne relaxăm cu o plimbare prin cetatea medievală și avem posibilitatea de a lua prânzul. Sosire la hotel în Dănești (lângă Baia Mare) pentru 4 nopți.

Ziua 2: Surdesti – Budești – Sârbi – Ieud (aprox. 160 km)

Unele dintre cele mai frumoase sate și biserici din lemn din Maramureș se află pe Valea Izei, pe care o vom descoperi astăzi. Vizităm bisericile din lemn din Surdești, Budești și Ieud, toate în patrimoniul UNESCO. Satul Sârbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionați de arta meșteșugarilor sau de instalațiile tehnice țărănești care astăzi par niște curiozități. Vedem o vâltoare și o moară pentru măcinat boabe și vizităm un atelier artizanal, pentru a afla mai multe despre un stil de viață devenit în alte locuri doar o amintire.

Ziua 3: Desești – Sighet – Săpânța – Baia Mare (aprox. 180 km)

Începem ziua cu superba biserica de lemn din Desești, monument UNESCO, construită în 1770. În Sighet vizităm Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, amenajat în fosta închisoare, unul dintre cele mai remarcabile din România și Muzeul Satului. Continuăm cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, unde aflăm povestea insolitelor cruci din lemn și a meșterului popular care le-a creat: Stan Ioan Pătraș. Încheiem ziua cu o plimbare prin centrul istoric al orașului Baia Mare.

Ziua 4: Mocănița de pe Valea Vaserului – Bârsana (aprox. 185 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost).  Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului sau puteți explora localitatea Dănești pe cont propriu. Participanții la excursia opțională pleacă dimineața devreme spre Vișeul de Sus, punctul de plecare al mocăniței care străbate pitoreasca Vale a Vaserului. După amiază ne oprim în satul Bârsana pentru a vizita valoroasa biserică din lemn construită în 1720 și noua mănăstire Bârsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramureș. Dacă timpul permite, ne oprim la atelierul renumitului meșteșugar al lemnului Toader Bârsan, poate cel mai cunoscut personaj din Maramureş, omul pentru care arta sculptării lemnului nu mai are niciun secret.

Ziua 5: Salina Turda – București (aprox. 590 km)

După micul dejun plecăm spre București pe traseul Turda – Sighișoara – Brașov – București. Pe traseu ne oprim să vizităm Salina Turda. Sosire în București spre sfârșitul zilei.

Date plecare:

23.04, 7.05, 21.05, 4.06, 11.06, 18.06, 10.09, 17.09, 24.09, 1.10, 8.10.2018

PUNCTE DE IMBARCARE
Ploiesti, Brasov, Sighisoara, Targu- Mures

Beneficii Senior Voyage Club Card:

Intrare la Cimitirul Vesel din Sapanta

Intrare la Muzeul Memorial de la Sighet

Tariful include:

4 nopti de cazare la hotel 4* in Danesti (langa Baia Mare)

Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Tariful nu include:

Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)

Taxe si cheltuieli personale

Intrarile la obiectivele turistice

Excursiile optionale

Bilet mocanita (35 lei/persoana)

Observatii:

•    Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
•    Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
•    Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).
•    Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
•    Avansul la inscriere este de minim 50%.
•    Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
•    Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.
•    Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul pachetului.
•    Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia optionala este de 20 persoane.

Hotel Secret Garden ●●●●

www.secret-garden.ro

Localizare
Secret Garden este situat in localitatea Danesti, la doar 15 km de Baia Mare. Complexul constituie locul perfect pentru vacante, fiind situat departe de aglomeratia orasului, in inima naturii, meritandu-si pe deplin numele de „Gradina Secreta”.

Facilitatile hotelului
Oaspetii de la hotelul Secret Garden pot folosi cele 3 piscine in aer liber sau piscina interioara, sala de gimnastica si sauna. Totodata, hotelul ofera o gama larga de tratamente de masaj, inclusiv un masaj cu pietre vulcanice fierbinti. Secret Garden are un teren de sport multifunctional (fotbal, tenis, baschet) cu instalatie nocturna, precum si o sala de jocuri cu facilitati de tenis de masa si darts. Restaurantul hotelului serveste o gama larga de preparate culinare internationale, atat in interior, cat si pe terasa.

Facilitatile camerelor
Toate camerele dispun de TV prin cablu, Wi-fi gratuit, minibar, telefon, cabina de dus, uscator de par, halat si papuci de baie. Fiecare camera este dotata, de asemenea, cu aer conditionat.