Durata: 23 Apr 2018 - 08 Oct 2018
Pret: de la 169 € /pers/sejur

Călătorește prin Dobrogea, loc al naşterii noastre creştine, pământ al vechilor vestigii şi al criptelor martirice și explorează alături de noi Delta Dunării, un ținut izolat deosebit de frumos, cu adevărat spectaculos în lunile de primăvară și toamnă.

Ziua 1: București – Peştera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol (420 km)

Plecare din București pe traseul Constanța – Murighiol. Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră, leagănul ortodoxiei româneşti: Peştera Sfântului Andrei. Continuăm cu o vizită la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi, ridicată în urma victoriei lui Traian în faţa lui Decebal. Sosire la pensiune în Murighiol, Delta Dunării pentru 4 nopți.

Ziua 2: Situl arheologic Halmyris – Excursie în Delta Dunării

După micul dejun vizităm ruinele cetății Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. Continuăm ziua cu o plimbare de jumătate de zi cu barca, pe cel mai vechi braț al Dunării, brațul Sfantu Gheorghe, precum și pe canalele mai retrase, pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vieții sălbatice din Deltă.

Ziua 3: Tulcea – Celic Dere – Cetatea Histria – Lacul Sinoe (220 km)

În această zi avem ocazia de a descoperi Tulcea și explora Muzeul Delta Dunării. Cu această ocazie aflăm mai multe despre geneza și evoluția Deltei, flora si fauna acestui loc unic. Este uimitor cum a înaintat Delta de-a lungul timpului, și cum s-a transformat în circa 12.000 ani dintr-un golf în ceea ce este astăzi. În apropiere de Tulcea vizităm mănăstirea Celic-Dere, unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Călătorim pe malul mării spre Istria, unde descoperim Biserica Îngropată și vestita cetate Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, ridicată în urmă cu peste două mii șase sute de ani. La final ne oprim să admirăm lacul Sinoe, fost golf maritim, care comunică încă cu Marea Neagră.

Ziua 4: Excursie pe canalele Deltei

Pentru această zi propunem o excursie opțională cu barca (la extra cost), pentru a descoperi alte locuri unice din Deltă și observa flora și fauna sălbatică.  Turiștii pot alege între trei excursii opționale cu barca: satul pescăresc Sfântu Gheorghe   și Vărsarea Dunării în Marea Neagră, Rezervația Pădurea Letea sau Pădurea Caraorman. Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitațile hotelului, pescui sau explora împrejurimile pe cont propriu.

Ziua 5: Cheile Dobrogei – Constanța – București (aprox. 420 km)

Pregătiți-vă aparatele de fotografiat pentru incursiunea cu autocarul în Cheile Dobrogei, formate din calcare din perioada Jurasicului. Peisajele sunt de o frumuseţe rară – şanţuri naturale şi chei brăzdează malurile abrupte ale văii, peşteri săpate în calcar, cu specii de plante deosebite şi descoperiri arheologice importante. Încheiem programul în Dobrogea cu o oprire în Constanța și un tur ghidat prin centrul istoric al orașului. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Date plecare:

23.04, 7.05, 21.05, 4.06, 11.06, 3.09, 10.09, 17.09, 24.09, 1.10, 8.10.2018

Beneficii Senior Voyage Club Card:

Intrare la situl arheologic Halmyris

Intrare la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi

Tariful include:

4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării

Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

Excursia cu barca în ziua 2

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 15 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Tariful nu include:

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxe și cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

Observatii:

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la autogara Christian Tour: Calea Griviței, nr. 158.

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune
rabatabile.

Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.

Avansul la înscriere este de minim 50%.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.

Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.

Grupul minim pentru a se organiza excursia opțională este de 15 persoane.

Pentru excursiile cu barca, vă rugăm să vă echipați corespunzător. Pe Dunăre este posibil să ardă soarele sau să bată vântul cu putere.

Pensiunea Laguna Albastra ●●●●

www.pensiunealagunaalbastra.ro

Localizare

Aflată în vecinătatea satului Murighiol, pe malul Dunării, pensiunea Laguna Albastră oferă servicii catalogate la 4 margarete într-un cadru complet special. Frumusețea naturii din Delta Dunării intră în perfectă armonie cu o construcție care îmbină confortul cu stilul zonei.

Facilitățile pensiunii

Laguna Albastră include un restaurant cu specific românesc, piscină în aer liber, cu şezlonguri şi umbrele, un bar la piscină, grădină cu facilităţi de grătar şi o terasă în aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat și oferă preparate specifice zonei, având la bază peștele, dar și preparate tradiționale românești.

Facilitățile camerelor

Camerele oferă balcon cu vedere la râu sau la lac, acces gratuit la internet, TV cu ecran plat prin cablu, aer condiționat, minibar și uscător de păr.