Durata: 8 Zile

De ce Creta – Heraklion?

Insula Creta este cea mai mare insula greceasca, a cincea din Marea Mediterana. Aici turistii  pot vizita monumentele istorice si siturile arheologice de o importanta deosebita, pot explora plajele cu nisip fin, se pot relaxa in statiunile turistice de la malul marii sau gusta preparatele  culinare.  Fie că ați venit in Creta pentru mare și soare, cultura sau tradiție, aici există ceva pentru fiecare.

Orasul Heraklion,  situat in centrul insulei, este un amestec de vile venetiene, strazi aglomerate, un port cu multe barci pentru pescuit, piete cu restaurante bune, taverne si magazine cu haine. Heraklion, capitala insulei,  este  un oras grecesc traditional, cu elemente moderne. Unul dintre principalele motive pentru care turistii aleg Heraklion sunt plajele superbe cu nisip fin, apa cristalina si facilitati pentru sporturile nautice, localizate in aceasta zona. Cele mai apropiate plaje de orasul Heraklion sunt Ammoudara ,Agia Giorgios, Fodele, Anisaras.

Locatie Situata la granita a trei continente Europa, Asia si Africa, Creta se numara printre cele mai sudice insule ale Greciei. Se afla la 100 km de Peloponez, la 175 km de Turcia,  800 km de nordul Africii. Plajele Cretei totalizeaza o suprafata de 10 946 km.

Clima Insula Creta are o clima mediteraneana, cu ierni blande si veri calduroase. In timpul verii, temperatura depaseste adeseori 35 grade Celsius. In lunile aprilie, mai, septembrie si octombrie, vremea este foarte placuta, cu temperaturi ce nu depasesc 25 grade Celsius, perfecta pentru plimbari sau plaja.

Gastronomie Grecii gatesc cu ulei de masline, iar carnea lor preferata este cea de oaie la gratar.                              Specialitatile cretane sunt branza graviera (galbena) si mizithra – branza alba, cremoasa, servita deseori in loc de fetta in salata greceasca. Aperitivul preferat este ouzo, iar dintre vinuri retsina. Cele mai bune vinuri sunt cele de casa si se gasesc in tavernele locale.

Sport si activitati pentru timpul liber Se poate practica navigatie, sporturi motorizate, scufundari, tenis, golf, calarie, ciclism, parapanta, surfing şi windsurfing.

Shopping Insula Creta este renumita pentru articolele de pielarie, obiectele de artizanat lucrate manual, haine modern si clasice, bijuteri interesante. Creta produce o gama variata de condimente pe care le gasiti in pietele locale

Seara Cretana (3 x per saptamana)

O seara de neuitat intr-un sat traditional, cu muzica live din folclorul cretan timp de 2 ore si dansuri traditionale din intreaga Grecie.  Cina traditionala si vin nelimitat. Clientii care au cazare in regim demipensiune, vor beneficia de masa de pranz la restaurantul hotelului respectiv in locul cinei normale, care va fi inlocuita/inclusa de Seara Cretana contra cost.  Durata: ½ zi (4 ore) Excursia include transferuri, asistenta ghid, cina si spectacol de muzica folclorica traditionala, vin/apa la discretie

Tarif orientativ: 48 Eur/adult; 25 Eur/copil 2-11,99 ani (include transferuri, asistenta ghid, cina si spectacol de muzica folclorica traditionala, vin/apa la discretie)

Durata excursiei: 1/2 zi

Mijlocul de transport: local

Tipul de masa: cina

Tinuta impusa: nu este cazul

Atentionari suplimentare: Clientii care au cazare in regim demipensiune, vor beneficia de masa de pranz la restaurantul hotelului respectiv in locul cinei normale, care va fi inlocuita/inclusa de Seara Cretana contra cost. 

Agios Nikolaos–Golful Elounda–Satul Plaka (cu panorama asupra insulei Spinalonga)

Prima oprire este in Agios Nikolaos pentru o plimbare placuta in port si in centrul pietonal cu magazine si cafenele. Urmatoarea oprire este in  statul de pescari Elounda.  La finalul excursiei, se viziteaza satul Plaka situat pe malul marii, vis-à-vis de insula Spinalonga. Timp liber la dispozitie in satul Plaka sau optional transfer cu barca  la Insula Spinalonga (9 Eur/persoana/transfer+2 Eur/persoana/taxa acces insula = 11 Eur/persoana-se achita la fata locului). Pentru cei care raman in Plaka, optional pranz delicios cu menu de peste : 16,50 Eur/persoana.-se achita la fata locului.Durata: 1 zi (6-7 ore) Include transport la dispozitie conform program si  asistenta ghid.

Tarif orientativ: 29 Eur/adult; 14 Eur/copil 2-11,99 ani (include transport la dispozitie conform program si  asistenta ghid.)

Durata excursiei: 1 zi (6-7 ore)

Mijloc de transport: local

Tipul de masa: pranz (contra cost)

Tinuta impusa: nu este cazul

Atentionari suplimentare: nu este cazul

Palatul Knossos-Palatul Phaestos-Statiunea Matala

Se viziteaza faimosul Palat Minoan Knossos ce dateaza din anul 4.500 i.Hr si Muzeul de Arheologie, al 2- lea muzeu ca importanta in Grecia. Excursia se continua catre sudul insulei unde se viziteaza Palatul Phaestos. Acesta este centru al civilizatiei minoice iar ca dimensiuni mai mic decat cel din Knossos. In final oprire pentru baie si inot in statiunea Matala, o statiune speciala cu plaja lata de nisip si pesteri preistorice. Timp liber la dispozitie si pranz inclus pe plaja.

Tarif orientativ: 40 Eur/adult; 10 Eur/copil 2-11,99 ani (include transport, asistenta ghid, masa de pranz.

Optional, cu plata la fata locului, bilete intrare Palatul Knossos si Palatul Phaestos: 10 Eur/persoana)

Durata excursiei: 1 zi ( 6-7 ore)

Mijloc de transport: local

Tipul de masa: pranz

Tinuta impusa: nu este cazul

Atentionari suplimentare:  nu uitati aparatul de fotografiat

Jeep Safari – Aventura

O aventura incantatoare cu Jeep-ul  pe drumurile forestiere din munti, peisaje pitoresti si salbatice. Pranz inclus pe plaja sau in taverna traditionala.  Durata: 1 zi (6-8 ore, depinde de itinerariu) – nu exista minim de grup pt efectuarea excursiei.

Tarif orientativ: 72 Eur/adult ( include combustibil, jeep-uri 4×4, asistenta ghid, pranz usor)

Durata excursiei: 1 zi ( 6-7 ore)

Mijloc de transport: local

Tipul de masa:pranz

Tinuta impusa: nu este cazul

Atentionari suplimentare: Pretul  include combustibil, jeep-uri 4×4, asistenta ghid, pranz usor.Pranz inclus pe plaja sau in taverna traditionala.

Croaziera Santorini

Santorini este cea mai frumoasa Insula Greceasca cu Vulcan inactiv. Strazile inguste, casele albe construite pe stanci, ofera un spectacol natural unic de culoare si privelisti.

Tarif orientativ: 130 Eur/adult (Include transfer hotel/port/hotel, mic dejun si cina pe vas, vizita insulei Santorini,asistenta turistica)

Durata excursiei:1 zi (07 :30-22 :00)

Mijloc de transport: local

Tipul de masa: mic-dejun si cina pe vas

Tinuta impusa: incaltaminte lejera

Atentionari suplimentare:Pretul include transfer hotel/port/hotel, mic dejun si cina pe vas, vizita insulei Santorini,asistenta turistica