Durata: 8 Zile

Alege programul nostru!

 • Bonus! Asigurare Medicala si STORNO indiferent de varsta – cel mai complet produs personalizat inclus in pachet! (include STORNO inaintea inceperii calatoriei si in cazul intreruperii calatoriei, bilet de avion de intoarcere, asigurarea bagajelor de calatorie, inclusiv pentru livrarea cu intarziere a bagajelor)
 • Zbor compania nationala TAROM – ofera inclusiv bagaje de cala si catering la bord!

Servicii incluse

 • 7 nopti cazare cu mese conform hotel
 • Zbor DIRECT charter TAROM OTOPENI – LARNACA – OTOPENI (grup minim 9 pers)
 • O piesa de bagaj de cala de maxim 30 kg şi una de bagaj de cabina de maxim 10 kg pentru fiecare pasager
 • Transfer de grup aeroport / hotel / aeroport
 • Asistenta turistica in limba romana
 • Taxe de aeroport
 • Bonus! Asigurare Medicala si STORNO indiferent de varsta – cel mai complet produs personalizat inclus in pachet! (include STORNO inaintea inceperii calatoriei si in cazul intreruperii calatoriei, bilet de avion de intoarcere, asigurarea bagajelor de calatorie, inclusiv pentru livrarea cu intarziere a bagajelor).

Preturile nu includ

 • OPTIONAL – SUPLIMENT Asigurare Medicala si STORNO PLUS 8 €/pers.  – acopera suplimentar costuri pentru tratamente medicale de urgenta, in cazul acutizarii unei boli cronice; transportul asiguratului, respectiv transportul de urgenta in cazul bolilor cronice, care devin pe neasteptate acute; sosirea cu intarziere la locul unde se efectueaza concediul, datorita intarzierii dovedite a mijlocului de transport public; pierderea fara vina a conexiunii cu o alta linie aeriana
 • Excursii optionale si intrarile la obiective, cheltuieli personale, bacsisuri, bauturi si servicii/facilitati neincluse in pretul pachetului (in functie de oferta fiecarui hotel).

EXCURSII OPTIONALE:

 • NICOSIA – Kerynia
 • PAPHOS

NICOSIA – Kerynia

Calatoria noastra in aceasta dimineata va fi catre Nicosia, ultimul oras divizat din lume, capitala atat pentru partea greaca cat si pentru partea turca a Ciprului. Vom traversa orasul trecand pe langa poarta Famagusta, Monumentul Libertatii si Palatul Arhiepiscopal iar prima oprire va fi la catedrala Sf Ioan. Mai apoi vom trece asa numita “Linie verde”, diviziunea politica intre Republica Cipru si partea de nord a insulei, suprafata ocupata de turci din 1974, o incursiune unica in teritoriul unde traditia orientala se intalneste cu lumea greaca si posibilitatea de a vedea doua tari intr-una singura.

Urmatoarea oprire va fi la manastirea “Bella Pais”, situata in satul cu acelasi nume, devenita faimoasa datorita romanului “Lamaie amara ”(Bitter Lemon) a lui Lawerence Durell. Aceasta manastire este considerata una din cele mai bine pastrate monumente gotice de pe insula. Constructia complexului monahal s-a facut intre anii 1198 – 1205 iar fondatorii manastirii au fost preotii Augustinieni, primii emigranti din Ierusalim.

Dupa vizitarea manastirii vom avea timp liber la dispozitie pentru explorarea pitorescului port al orasului Kerynia, de asemenea vom vizita cel mai important monument din interiorul orasului, Castelul Medieval. Acesta gazduieste printre alte exponate renumite : una dintre cele mai vechi epave din lume,nava fiind o piesa de mare valoare prin insasi vechimea ei, respectiv anul 300 IC.

Nota: Toti turistii trebuie sa aiba pasaportul sau buletinul asupra lor, pentru a intra in zona ocupata.

Durata calatoriei: 1 zi

Mijlocul de transport: local.

Tipul de masa:  nu este inclus

Tinuta impusa: nu este necesar

Tarif orientativ: 40 euro/persoana

PAPHOS

Calatorind spre Paphos te bucuri de schimbarile decorului, de la plantatiile cu struguri si citrice la locurile arheologice. Strabatand zona Fasouri vom face prima oprire in orasul antic Curium. Acest obiectiv turistic Greco-Roman aflat pe un tarm inalt, domnind asupra Marii Mediterane si frumosul teatru in aer liber, ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa in toate directiile.

In Cipru, cultura vitei de vie este una dintre cele mai stravechi îndeletniciri. Beneficiara a unor conditii naturale deosebit de prielnice pentru dezvoltarea vitei de vie, insula se bucura în acelasi timp si de un mare atasament al oamenilor care traiesc aici pentru aceasta planta intrata în credintele, in obiceiurile si în întreaga lor viata. Impreuna vom vizita satul Omodos, asezat intr-o pitoreasca zona viticola si care a ajuns sa fie cunoscut de sute de ani pentru pasiunea cu care localnicii produc cel mai vechi vin din lume: “Comandaria”. De indata ajuns in sat, ambianta rustica si ospitaliatea locala va va cuceri . Omodos este un sat pitoresc, cu case de piatra si stradute inguste, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile. Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania” si vom vizita impreuna Manastirea Sfintei Cruci. Un scurt popas pentru poze la Petra tou Romiou – locul de nastere al Afroditei, despre care legenda spune ca s-ar fi nascut din spuma marii. Aici este locul unde frumoasa zeita a pasit pentru prima data pe nisipul cald al Ciprului.

Vom ajunge pana in Paphos, singurul oras din Cipru inclus in totalitate in Patrimoniul UNESCO, odata cel mai important port al insulei, care in anul 2017 va fi capitala culturala a Europei. Vom admira casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri, care au fost descoperite accidental in 1962, acestea dateaza din anul 300 i.H. si prezinta scene mitologice din viata celebrului zeu al vinului si nu numai. Tot aici, puteti admira (cont propriu) ruinele castelului Saranta Kolones, ”Cele 40 de Coloane” si Coloana Sf. Pavel, unde se spune ca apostolul a fost biciuit pe vremea in care, impreuna cu Sfantul Varnavas propavaduiau crestinismul pe insula. Timp liber pentru masa de pranz si o mica plimbare in zona portului pentru cateva cumparaturi.

Durata calatoriei: 1 zi

Mijlocul de transport: local

Tipul de masa:  nu este inclusa

Tinuta impusa: nu este necesar

Tarif orientativ: 40 euro/persoana