Durata: 30 Apr 2018 - 08 Oct 2018
Pret: de la 189 € /pers/sejur
Date plecare:

30.04, 14.05, 28.05, 4.06, 27.08, 10.09, 24.09, 8.10.2018

Intr-o excursie de cinci zile te invitam sa descoperi cele mai frumoase locuri din Basarabia. Legata de Romania atat istoric, cat si cultural, Basarabia te va uimi cu frumusetea ireala a manastirilor sculpate in stanci calcaroase, orasele subterane ticsite cu vin delicious, caldura satenilor care iti ureaza bun venit in casele lor si vitalitatea Chisinaului.

Ziua 1: Bucuresti – Albita – Capriana – Hancu – Chisinau (aprox. 440 km)

Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Republica Moldova. Dupa ce trecem granita, vizitam manastirile Hancu si Capriana, unele dintre cele mai vechi din Moldova, intemeiate in sec. XV si asezate in pitoreasca Padure Codri. Petrecem urmatoarele 4 nopti in Chisinau.

Ziua 2: Cricova si turul orasului Chisinau (aprox. 40 km)

Incepem ziua cu o vizita la Cricova, cel mai faimos oras vinicol subteran al Moldovei. Subsolurile Cricova ar putea pe drept pretinde sa fie inscrise in randul celor mai fascinante minuni ale lumii, ele reprezentand un adevarat oras subteran, unul dintre cele mai mari din Europa. Se lauda cu 120 de km de drumuri labirintice, dintre care 60 sunt utilizate pentru depozitarea vinului. Facem un tur al galeriilor si, desigur, optional, degustare de vinuri. Continuam cu o plimbare prin Chisinau. Capitala Republicii Moldova este un oras verde, placut, care rezerva vizitatorilor surprize frumoase. Tur extins de oras, incluzand Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Parcul Catedralei, Parcul Stefan cel Mare, Aleea Scriitorilor, Muzeul Puskin si altele. Incheiem ziua cu o oprire la magazinul Fabricii Bucuria, unde se produc bomboanele care indulcesc moldovenii de zeci de ani si care sunt savurate de mii de oameni de peste hotare.

Ziua 3: Hancesti – Comrat – Satul gagauzesc Avdarma(aprox. 240 km)

Dupa micul dejun pornim spre Palatul Manuc Bey din Hancesti, unde aflam povesti fascinante despre acesta, dar si despre controversatul sau propietar. Si cum nu putem sa trecem prin Republica Moldova fara sa ne oprim in Gagauzia, facem un popas in capitala regiunii, Comrat. Iar pentru a intelege mai bine istoria si cultura poporului gagauz, continuam cu satul Avdarma, unde vizitam muzeul satesc si ne bucuram de un pranz traditional gagauzesc.

Ziua 4: Cetatea Soroca – Butuceni – Orheiul Vechi (aprox. 340 km)

Va invitam sa participati la o excursie optionala de o zi (extracost). Incepem ziua cu vizita la Cetatea Soroca, fortareata ridicata de Stefan cel Mare pe malul Nistrului si pastrata aproape intacta de-a lungul vremii. Calatorim spre Orheiul Vechi, un loc incarcat de istorie si probabil cel mai spectaculos si valoros loc din Basarabia. Pranzim copios si degustam “hulubasi” din aluat, proaspat scosi din cuptor, la o gospodarie din satul traditional Butuceni. Apoi ne bucuram de o plimbare prin sat pentru a admira gospodariile taranesti pictate in albastru, pesterile sapate de calugari in stancile calcaroase si manastirea rupestra.

Ziua 5: Manastirea Curchi – Bucuresti (aprox. 520 km)

De dimineata pornim spre Manastirea Churchi, unul din cele mai importante monumente de pe teritoriul Moldovei si un excelent exemplu de arhitectura basarabeana. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Tariful include:

·   4 nopti de cazare la hotel 3*, in Chisinau

·   Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa

·   Vizite conform descrierii

·   Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

·   Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Suplimente si reduceri:

·   Supliment SGL: 50 euro

·   Reducere a 3-a persoana: 10 euro

·   Copil 0-2.99 ani: gratuit

·   Copil 3-5.99 ani: plateste doar 50 euro (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)

·   Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

Tariful nu include:

·   Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)

·   Taxe si cheltuieli personale

·   Intrarile la obiectivele turistice

·   Excursiile optionale

Observatii:

·   Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Central Bus Station Bucharest, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

·   Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

·   Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.

·   Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

·   Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.

·   Avansul la inscriere este de 50%.

Hotel Europa 3*

Localizare

Hotel Europa este situat aproape de zona centrala din Chisinau, langa Teatrul National de Opera si Balet, Catedrala Nasterea Domnului si Muzeul National de Arheologie si Istorie al Moldovei.

Facilitatile hotelului

Restaurantul hotelului serveste specialitati moldovenesti, iar dimineata ofera un bufet mic dejun. La barul din hol sunt disponibile gustari usoare, cafea si bauturi.

Facilitatile camerelor

Camerele confortabile si spatioase ale hotelului sunt dotate cu tot necesarul pentru o vacanta relaxanta. Toate camerele sunt mobilate elegant si ofera TV prin cablu, internet Wi-Fi, aer-conditionat, telefon si minibar. Baia privata are cada sau cabina de dus si uscator de par.