Durata: 22 Apr 2018 - 07 Oct 2018
Pret: de la 169 € /pers/sejur

Ziua 1: București – Orșova – Eșelnița (aprox. 420 km)

Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Defileul Dunării, străbătând Oltenia. La Orșova vizităm Biserica romano-catolică, o curiozitate, atât prin forma ei non conformistă, cât și prin faptul că a fost singura biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Petrecem următoarele 4 nopți la o pensiune în Eșelnița, idilic așezată pe malul Dunării.

Ziua 2: Cazanele Dunării – Băile Herculane (aprox. 90 km)

Începem aventura  de azi cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasă porțiune a defileului Dunării: Cazanele Mari și Cazanele Mici. Admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Tabula Traina de pe malul sârbesc, Mănăstirea Mraconia și facem un scurt popas la Grota Veterani. După excursia cu barca, ne așteaptă edificii elegante din perioada habsburgică în Băile Herculane, considerată în secolul al XIX-lea una dintre cele mai la modă stațiuni din Europa. Ne bucurăm de o plimbare prin centrul istoric și de timp berechet pentru poze.

Ziua 3: Cascada Bigăr – Oravița – Anina – Rudăria (aprox. 320 km)

Pornim de pe malul Dunării și ne îndreptăm spre Cheile Nerei. Aici avem ocazia de a admira cea mai frumoasă cascadă din România, Cascada Bigăr. Pregătiți-vă aparatele de fotografiat pentru călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată montană din sud-estul Europei, care străbate un peisaj mirific între Oravița și Anina. Călătoria durează două ore. Oravița ne așteaptă cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al României. La întoarcere, ne oprim la poalele Munţilor Almăjului în Parcul Mulinologic Rudăria, complex de mori de apă, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ziua 4: Timișoara – Lugoj (aprox. 430 km)

Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost) pentru a vizita Timișoara, leagăn al Revoluției din 1989 și unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric. La Lugoj ne oprim la casa Max Ausnit, recent restaurată, unde veți afla povestea fascinantă a unuia dintre cei mai mari industriași ai Europei, o vedetă a începutului de secol XX și unul din autorii progresului economic al României. Alternativ, vă puteți bucura de facilitățile pensiunii sau explora defileul Dunării pe cont propriu.

Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – București (aprox. 380 km)

Astăzi intrăm în Drobeta Turnu Severin în căutarea Turnului de Apă, ridicat pentru alimentarea orașului între anii 1910 -1913 și a Piciorului Podului lui Traian, construit între anii 103 și 105 de arhitectul Apolodor din Damasc. Vizităm Muzeul Porțile de Fier pentru a vedea un colţ dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Date plecare:
Date plecare:

Plecari din Bucuresti:
22.04, 6.05, 20.05, 27.05, 3.06, 10.06, 2.09, 9.09, 16.09, 23.09, 30.09, 7.10.2018

PUNCTE DE IMBARCARE
Pitesti, Slatina, Craiova

Beneficii Senior Voyage Club Card:

Intrare la Muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier

Intrare la Teatrul Mihai Eminescu din Oraviţa, cel mai vechi teatru din țară

Tariful include:

4 nopți de cazare la pensiune 3* în Eșelnița, pe malul Dunării

Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Suplimente si reduceri:

Supliment SGL: 40 euro

Reducere a 3-a persoană: 10 euro

Copil 0-2.99 ani: gratuit

Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Tariful nu include:

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxe și cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

Bilet tren Anina – Oravița (10 lei/persoană)

Plimbarea cu barca prin Cazane (25 lei/persoană)

Observatii:

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la autogara Christian Tour: Calea Griviței, nr. 158.

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.

Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).

Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.

Avansul la înscriere este de minim 50%.
Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.

Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.

Pentru excursia cu barca la Cazane, vă rugăm să vă echipați corespunzător. Pe Dunăre este posibil să bată vântul cu putere.

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

Pensiunea Steaua Dunării 3*

Localizare

Pensiunea Steaua Dunării este situată pe malul Dunării, în Eșelnița. Expunerea pensiunii la soare de-a lungul întregii zile, peisajul ce o înconjoară și farmecul ieșirii fluviului din Cazanele Mici sunt doar câteva dintre atuurile pensiunii.
Facilitățile pensiunii

Steaua Dunării dispune de o mică plajă cu șezlonguri, ponton pentru agrement nautic și pescuit, terasă în aer liber și acoperită cu vedere la Dunăre și o grădină. Restaurantul pensiunii servește atât preparate internaționale, cât și preparate specifice zonei: saramură sau borș, preparate din șalău, somn, crap proaspăt.

Facilitățile camerelor

Camerele oferă TV, acces gratuit la internet, încălzire centrală și o baie cu duș.
Pensiunea Iulia 3*

Localizare

Pensiunea Iulia este situată pe Clisura Dunării, în localitatea Eșelnița, care marchează începutul defileului Dunării. Locația oferă o vedere panoramică minunată asupra împrejurimilor.
Facilitățile pensiunii

La pensiunea Iulia, se poate lua masa pe terasă, chiar pe malul Dunării sau în restaurant. Din meniul bogat, nu lipsește peștele de Dunăre, la grătar sau prăjit, saramura și borșul de pește. Pensiunea are o piscină sezonieră, în aer liber, cu șezlonguri. Pescarii își pot încerca norocul de pe pontonul pensiunii.

Facilitățile camerelor

Camerele oferă televizor, acces la internet, încălzire centrală și baie cu duş.